8.11.18

Διερεύνηση τυχόν παράνομου οικονομικού οφέλους του Σαλμά...

...ζητά από τη Δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ...

Το κουβάρι των μεθοδεύσεων που οδήγησαν στη ζημία του Δημοσίου με τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις ξετυλίγει στο πόρισμα της πλειοψηφίας για την...
Εξεταστική Επιτροπή, περιγράφοντας τις τυχόν ευθύνες που προκύπτουν για τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Μάριο Σαλμά, ενώ θα ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, στο συγκεκριμένο σκέλος του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται το εξής αντιφατικό αλλά πρωτίστως σκανδαλώδες:

Η εξομοίωση της τιμής (1.500 ευρώ) της «καινοτόμας» αρθροσκόπησης που γινόταν στο «διαγνωστικό κέντρο» συγγενών του κ. Σαλμά και διαρκούσε 20 λεπτά, με το ανάλογο κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ για την χειρουργική διαδικασία που ακολουθείται στα δημόσια νοσοκομεία και η οποία προβλέπει νοσηλεία του ασθενή έως και δύο ημέρες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την παράνομη αντιστοίχιση τους κόστους προκύπτει ζημία του Δημοσίου αλλά και προσωπικό όφελος του κ. Σαλμά, τα οποία φέρεται να συντελέστηκαν -σύμφωνα με το πόρισμα- κατόπιν προ συνεννόησης που παραπλάνησε τα αρμόδια πρόσωπα του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας, τα οποία οδηγήθηκαν στην έγκριση και πληρωμή των συγκεκριμένων αρθροσκοπήσεων μέσω ψευδών ή μη επαρκώς αληθών στοιχείων.

Σύμφωνα πάντα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πλειοψηφία θα ζητήσει μέσω του πορίσματός της την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη προκειμένου να εξακριβωθεί εάν και εφόσον ο πρώην υφυπουργός Υγείας αποκόμισε παράνομο οικονομικό όφελος.

Κομβικό θεωρείται το σημείο ότι οι πράξεις που περιγράφονται στο πόρισμα της πλειοψηφίας τελέστηκαν όταν ο κ. Σαλμάς δεν κατείχε υπουργικό αξίωμα αλλά ήταν απλός βουλευτής, ιδιότητα που φέρεται να εκμεταλλεύτηκε προκειμένου να εγκριθεί τόσο η αδειοδότηση του «διαγνωστικού κέντρου» όσο και η αντιστοίχηση του κόστους με το κλειστό ενοποιημένο κονδύλιο του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Υγείας την επίμαχη περίοδο ήταν ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος και ενέκρινε την αντιστοίχιση των εν λόγω αρθροσκοπήσεων με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια του ΕΟΠΥΥ μετά τις ανάλογες εισηγήσεις που δέχτηκε...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: