11.11.18

Η ΑΕΚ τα δοκάρια, ο Ατρόμητος τη μεγάλη νίκη!...












(ΦΩΤΟ)

Μιμούμενη τον… ύμνο της, η ΑΕΚ είδε τρεις φορές τους παίκτες της να στέλνουν τη μπάλα στο δοκάρι, με τον Ατρόμητο να μην συγχωρεί την...
αστοχία της και, με δύο γκολ στο 88’ και το 90’ από τους Ρισβάνη-Κουλούρη, να παίρνει τη μεγάλη νίκη με 2-0 στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ!

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή αλλά όχι και το καθαρό μυαλό για να «καθαρίσουν» το ματς, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να «χτυπήσουν» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, που έγινε στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ έμεινε στους 17 βαθμούς και την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που ο Ατρόμητος συνεχίζει την… ξέφρενη αήττητη πορεία του, «σκαρφαλώνοντας» μάλιστα στην κορυφή με 24 πόντους και ματς περισσότερο από τον ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν αργότερα…

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι είχε σχετικά καλό ρυθμό ανά διαστήματα, ενώ σημειώθηκαν φάσεις και στις δύο εστίες, ανεξαρτήτως αν τελικά δεν επιτεύχθηκε κάποιο γκολ από ΑΕΚ και Ατρόμητο…

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ψηλά, προκειμένου να μην αφήσουν τους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά και για να έχουν αυτοί την κατοχή της μπάλας και κατ’ επέκταση τον έλεγχο του αγώνα. Παράλληλα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης «φόρτωσε» πολύ την δεξιά πλευρά του θέλοντας να… χτυπήσει τον Γιαννούλη, με τον Μπακάκη κυρίως.

inner

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πατήσει πολλές φορές στην περιοχή του Μέγερι, ωστόσο είχε δύο πολύ καλές φάσεις για να σκοράρει. Αρχικά με τον Μάνταλο, στο 16’, αλλά το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και μετά να σκάει πάνω στη γραμμή αλλά να μην την περνάει!

inner

Ενώ η κατάληξη ήταν ίδια και στο 37ο λεπτό με τον Μπακάκη να σουτάρει από τα δεξιά αλλά από κοντινή απόσταση, τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μέγερι…

Οι Περιστεριώτες στον αντίποδα, παρουσιάστηκαν καλά οργανωμένοι πίσω, μην αφήνοντας χώρους και δείχνοντας την… γνωστή συμπαγή τους εικόνα. Βέβαια, με την μπάλα να μην βρίσκεται στα πόδια τους οι παίκτες του Ατρόμητου δυσκολεύτηκαν να γίνουν απειλητικοί, εξ ου και επέλεξαν την τακτική των αντεπιθέσεων.

Σε μια εξ αυτών, μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει και το σκορ, στο 19’, με τον Κουλούρη να αποφεύγει αρχικά ωραία τον Τσόσιτς, να κάνει το πλασέ, αλλά τον Τσόσιτς να βάζει την κόντρα και να διώχνει!

Στην επανάληψη, ο Νταμίρ Κάναντι άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1 προκειμένου να «ανεβάσει» κάπως τις γραμμές και να βρει με αυτό τον τρόπο περισσότερες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Ενώ αλλαγή είχαμε και από πλευράς ΑΕΚ, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Με τον Πόνσε να αντικαθιστά τον Μπογέ και τον Μάνταλο να περνάει στα πλάγια, για να παίξει ο Λιβάγια πίσω από τον νεοεισελθόντα, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Ατρόμητος πέτυχε και μάλιστα εύκολα τον πρωταρχικό στόχο του. Που δεν ήταν άλλος από το να «σβήσει» το ματς κι να περιορίσει στο ελάχιστο τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του, προκειμένου έτσι να φύγει από το Ολυμπιακό στάδιο με αποτέλεσμα…

inner

Είναι ενδεικτικό πως, σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, η πρώτη και... μοναδική αξιόλογη φάση της «Ένωσης» καταγράφηκε στο 65ο λεπτό. Με τον Μάνταλο να κάνει το παράλληλο γύρισμα προς τον Μπακασέτα ο οποίος με κεφαλιά είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγερι, για τρίτη φορά στο ματς!

inner

Κι αφού η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βάλει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη, το έκανε η ομάδα των δυτικών προαστίων. Και μάλιστα εις διπλούν! Αρχικά στο 88’, με τον Γιαννούλη να κάνει το κόρνερ και τον Ρισβάνη να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα...

inner

Καθώς επίσης και δύο λεπτά μετά, με τους Μπρούνο και Κουλούρη να συνεργάζονται και τον δεύτερο να στέλνει με πλασέ τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα, «καθαρίζοντας» έτσι για τον Ατρόμητο τη σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στην... εμβρόντητη ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης (66’ Γκάλο), Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Άλεφ (76’ Γιαννιώτας), Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μπογέ (57’ Πόνσε), Λιβάγια.

Ατρόμητος (4-1-4-1): Μέγερι, Κιβρακίδης (86’ Καρασαλίδης), Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Γιαννούλης, Σάκιτς, Μπρούνο, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Ουγκράι (65’ Ενσικουλού), Κουλούρης (93’ Μούγιακιτς).

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: