15.11.18

Όχι στο Brexit...


...και δεύτερο δημοψήφισμα, ψηφίζουν οι Βρετανοί...
Κι ενώ η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι στη Βρετανία φυλλορροεί, έπειτα από το μπαράζ παραιτήσεων υπουργών της, δημοσκόπηση που διεξήχθη για το Sky News, αποκαλύπτει ότι...
πάνω από τους μισούς Βρετανούς αντιτίθενται στο Brexit και ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα, κάτι που η Βρετανίδα πρωθυπουργόςφαίνεται ότι απέκλεισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Sky Data, μόλις ένας στους επτά Βρετανούς πιστεύει ότι η συμφωνία του Brexit που πρότεινε η Μέι είναι καλύτερη τόσο από μία «μη συμφωνία», όσο και από την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ερώτημα ποιο αποτέλεσμα προτιμούν: Το 54% επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ, το 32% Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ το 14% Brexit με τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Μέι.
brex


Παράλληλα, πάνω από τους μισούς Βρετανούς (55%) θα επέλεγαν ένα νέο δημοψήφισμα ανάμεσα στις τρεις προαναφερθείσες επιλογές, με το 35% να αντιτίθεται, ενώ το 10% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

second


Σύμφωνα με  τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Μέι εξακολουθεί να λαμβάνει την εμπιστοσύνη των Βρετανών ως η ικανότερη πολιτικός να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit σε σχέση με τους υπόλοιπους ηγέτες που κλήθηκαν να επιλέξουν οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση. 

Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit η Μέι συγκεντρώνει το 31%, ο Τζέρεμι Κόρμπιν το 25%, Τζέικομπ Ρις-Μογκ 18%, Μπόρις Τζόνσον 17% και Ντέιβιν Ράαμπ 10%.

leader

Δεν υπάρχουν σχόλια: