27.11.18

Έρευνα CNN: Ο αντι-σημιτισμός βαθιά «ριζωμένος» στην Ευρώπη...

12:22 Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Οι μνήμες του Ολοκαυτώματος, της μαζικής δολοφονίας έξι εκατομμυρίων Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Αδόλφου Χίτλερ, έχουν αρχίσει να «σβήνουν» στον...
σύγχρονο κόσμο, όχι, όμως, και τα αντισημιτικά στερεότυπα, όπως έδειξε έρευνα του CNNi.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 7.092 ατόμων σε επτά χώρες: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σουηδία και τα στοιχεία που προέκυψαν έδειξαν πως είναι πολλές οι ανησυχητικές συμπεριφορές απέναντι σε Εβραίους, έντονη, όμως, είναι και η άγνοια.

Ξεχνάμε το Ολοκαύτωμα;

Ακόμη και αν φαντάζει απίστευτο, ένας στους 20 Ευρωπαίους δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτα για το Ολοκαύτωμα, παρότι έχουν περάσει λιγότερα από 75 χρόνια από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και είναι δεκάδες χιλιάδες οι επιζήσαντες μίας εκ των τραγικότερων σελίδων της ανθρώπινης ιστορίας.

Η άγνοια περί του Ολοκαυτώματος είναι τεράστια στους νέους στη Γαλλία. Ένας στους πέντε Γάλλους, ηλικίας 18 έως 34 ετών, δεν έχουν ακούσει ποτέ γι’αυτό.

Στην Αυστρία, τη χώρα όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ, το 12% των νέων, επίσης, δεν γνωρίζει τίποτα για το Ολοκαύτωμα. Εδώ, παρατηρήθηκε και το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που ανέφεραν πως είναι «πολύ λίγα» αυτά που γνωρίζουν για το θέμα - οι τέσσερις στους δέκα, ενήλικες, Αυστριακοί.

Να σημειωθεί πως σε όλη την Ευρώπη μόλις ένας στους πέντε δήλωσε πως ξέρει «πάρα πολλά» για το Ολοκαύτωμα.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα του CNN εδώ

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: