29.11.18

Η δολοφονία Κασόγκι στο τραπέζι της G20...













Διεθνή συμμετοχή στις έρευνες για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, ζητά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς...
η υπόθεση είναι πολύ πιθανό να επισκιάσει τις συνομιλίες της συνόδου G20 που συνέρχεται στο Μπουένος Άιρες

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαούριτσιο Μάκρι, ανέφερε ότι η δολοφονία θα είναι «στο τραπέζι», κατά τη διάρκεια των διμερών επαφών της συνόδου την Παρασκευή και το Σάββατο και πιθανόν σε ευρύτερες συνομιλίες.

Απ' την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήθελε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να συζητήσουν το θέμα, στο περιθώριο της συνόδου.

Στο Μπουένος Άιρες θα βρίσκεται και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν, που αρκετοί θεωρούν ηθικό αυτουργό της αποτρόπαιας δολοφονίας, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι τον πιστεύει.
Στο μεταξύ, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου, ο Καναδάς, που συμμετέχει στη G20, ανακοίνωσε ότι επιβάλλει κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους ή συνεργούς στο έγκλημα. Εκτός από «πάγωμα» των κεφαλαίων τους, οι κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν και απαγόρευση εισόδου στη χώρα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά σε ανακοίνωσή του.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: