24.11.18

H Samsung ζήτησε συγγνώμη...












...για τις ασθένειες που προκάλεσε σε εργαζόμενούς της...

H μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρία στην αγορά της Νότιας Κορέας, η Samsung Electronics ζήτησε επίσημη συγγνώμη από εργαζόμενους της, οι οποίοι υποφέρουν από...
ανίατες ασθένειες λόγω της εργασίας τους στην εταιρεία.

Πολλοί εργαζόμενοι της εταιρείας ασθένησαν από βαριές ασθένειες όπως η λευχαιμία, ενώ εργάζονταν στις γραμμές παραγωγής μικροκυκλωμάτων κι οθονών για τις συσκευές που παράγει η Samsung.

O Κιμ Κι-ναμ εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος παραγωγής συσκευών της εταιρίας, που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των μικροκυκλωμάτων, αλλά και των οθονών, πέραν της συγγνώμης, δήλωσε ότι η εταιρεία απέτυχε να διαχειριστεί επιτυχώς τους κινδύνους υγείας στις γραμμές παραγωγής των μικροκυκλωμάτων και των οθονών LCD.

Τα έξι τελευταία χρόνια περίπου 40 εργαζόμενοι κατέθεσαν προσφυγή στην κυβερνητική Υπηρεσία Αποζημιώσεων και Υγείας των Κορεατών Εργαζομένων.

Η Samsung ανέκαθεν αρνείτο ότι οι καρκίνοι των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα των τοξικών προϊόντων που χειρίζονται στους χώρους της δουλειάς τους, το θέμα όμως επισημάνθηκε στη νοτιοκορεατική κοινή γνώμη με την προβολή το Φεβρουάριο μιας ταινίας βασισμένης στην αληθινή ιστορία ενός μισθωτού της Samsung, του Χουάνγκ Γιου-Μι, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία αφού εργάσθηκε για τέσσερα χρόνια σ' ένα εργοστάσιο του ομίλου.

Η Samsung δεν κατονομάζεται στην ταινία για νομικούς λόγους, αλλά ο τίτλος της ταινίας Another Promise απηχεί σαφώς το διαφημιστικό σλόγκαν της Samsung Another Family.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: