6.11.18

Κοτζιάς στο Open: Οι δύο παραιτήσεις και οι αιχμές για Καμμένο...

ΒΙΝΤΕΟ 

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του OPEN και την Έλλη Στάη παραχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», Νίκος Κοτζιάς.

Εντύπωση προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προς...
την πλευρά των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή σε όσους λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι είχε υποβάλλει παραίτηση και στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τη μήνυση που κατέθεσε τόνισε ότι «είναι η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά που στέλνω μετά από αυτή που είχα καταθέσει για τις σακούλες με αίμα και τις σφαίρες που μου είχαν στείλει. Δεν έχω μέσα ΜΜΕ ή άλλους τρόπους να υπερασπιστών τον εαυτό μου και ζήτησα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να συνδέσει τις δύο υποθέσεις».

«Κάποιοι να πάρουν το μήνυμα ότι δεν έχω κάτι να φοβηθώ, είμαι καθαρός και πάω εγώ στη Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματισμού υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος ο κύριος Κοτζιάς απάντησε ότι «αυτές οι καταγγελίες αποσκοπούν στο να εκβιαστούν κάποιοι αλλά και να τρομάξουν στη FYROM». Αυτά έχουν σκόπευση. όπως είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών «από δυνάμεις που θέλουν την αδράνεια και κάποιες δυνάμεις βγάζουν λεφτά από την αδράνεια στην περιοχή».

«Εγώ είμαι οπαδός της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης..

«Ας αποδείξουν ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια» είπε ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε πως στη Συνταγματική Αναθεώρηση καλό θα ήταν να υπάρξει πλήρης έλεγχος του χρηματισμού των μυστικών υπηρεσιών.

Για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημείωσε ότι σε βίβλιο του «το 2012 είχα πει ότι η κυβέρνηση που έρχεται δεν είναι κυβέρνηση Αριστεράς αλλά κυβέρνηση σωτηρίας οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην συγκυβερνήσουμε με τη λαική δεξιά. Τώρα τελείωσαν τα μνημόνια οπότε μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλες, σοσιαλιστικές δυνάμεις».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει νέα συνεργασία με του Πάνο Καμμένο απάντησε ως εξής: «Για εμένα δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι μπορεί να ανατρέψουν την κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή».

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του πρώην ΥΠΕξ ότι είχε υποβάλλει και ον Σεπτέμβριο την παραίτηση του. Είχε υποβάλλει παραίτηση και στις 19 Σεπτεμβρίου όταν διαπίστωσε πως ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ είχε διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση «αλλά δεν επέμεινα μέχρι τέλους γιατί προέκυψε το δημοψήφισμα στα Σκόπια που δυσκόλευε και κάποιοι θα το συνέδεαν με το αποτέλεσμα».

Για την αιγιαλίτιδα ζώνη και τις δηλώσεις του από την Κρήτη ανέφερε ότι προτού κάνει την αναφορά ρώτησε τον πρωθυπουργό αν μπορεί να την ανακοινώσει και σύμφωνα με τον ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε «ναι». «Ήταν εν γνώση του πρωθυπουργού έξι μήνες πριν» όπως είπε.

Για να δείτε το βίντεο, πατήστε εδώ 

Thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: