7.11.18

Χάνουμε τη φάτνη, STOP...

Ο καιρός δεν βοηθάει ιδιαίτερα, με τη μεταθερινή του εμμονή, που μας υποχρεώνει να σκεφτούμε ότι κάποιες φορές η «καλοκαιρία» είναι κακό πράγμα. Μολαταύτα, οι...
πιο βιαστικοί καταστηματάρχες εξοπλίζουν ήδη με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο τις βιτρίνες τους, κατά το έθιμο των τελευταίων ετών. Φέτος, πάντως, υπάρχουν επιπλέον λόγοι. Και πολύ σοβαροί: Τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν. Κι όχι επειδή δεν φαίνεται ότι θα μας κάνουν τη χάρη οι χιονονιφάδες ούτε επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να βομβαρδίσει προληπτικά τους εκ της Περσίας μάγους, βέβαιος ότι είναι μεταμφιεσμένοι αγιατολάδες, που αντί για σμύρνα, χρυσό και λίβανο κουβαλούν εμπλουτισμένο ουράνιο. Τάχα για να το προσφέρουν στον ουράνιο βασιλέα.

Οχι. Αλλού είναι το πρόβλημα. Με τη σκοπούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα μετατρέψει το κράτος σε ουδετερόθρησκο, οι κυβερνητικοί Ροβεσπιέροι προορίζουν για την καρμανιόλα φάτνες, Χριστούληδες, ποιμένες, αγγελάκια και Αγιοβασίληδες. Και τους μάγους βέβαια, σαν εκφραστές ενός ανεπίτρεπτου μυστικισμού. Ευτυχώς, οι φύλακες έχουν γνώσιν. Ηδη μάθαμε από θρηνωδούντα πρωτοσέλιδα και συνεντευξιαζόμενους νηφάλιους πολιτικούς, που μας καλούν σε ελληνοχριστιανική εγρήγορση, ότι θα καταργηθεί ο σταυρός στη σημαία, θα απαγορευθούν τα σταυρουδάκια στον λαιμό μας και θ’ αλλάξουν υποχρεωτικά επώνυμο όσοι Σταυρίδηδες, Σταυρόπουλοι, Χριστόπουλοι, Χριστιανόπουλοι, Παναγιωτάκοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας, σαν φορείς επιθετικού χριστιανισμού.

Κορυφαίος των θρηνωδών και πρώτος ιεραπόστολος ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάκης Βορίδης. Με το βαρύ του στυλ, «εγώ θα σας τα πω, γιατί εγώ τα ξέρω», διαβεβαίωσε από τηλεοράσεως το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι αν η ελληνική πολιτεία χαρακτηριστεί συνταγματικώς ουδετερόθρησκη, δεν θα μπορούμε πια να γιορτάζουμε σε δημόσιους χώρους τα Χριστούγεννα. Ούτε καν να στολίζουμε φάτνες. Αποκαλύφθηκε έτσι αρχιεπισκοπικότερος του Αρχιεπισκόπου. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δεν εξέφρασε τέτοιους φόβους. «Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία», είπε. «Είναι ουδέτερο το κράτος, συνεργάζεται με την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερη είναι η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις. Δεν θα μου άρεσε». Και πρόσθεσε κάτι πνευματικό για τους μισθούς των ιερέων στο Βέλγιο.

Μα πώς να αντέξει ο κ. Βορίδης ένα κράτος θρησκευτικά ουδέτερο, όταν δεν το αντέχει ούτε και ιδεολογικά ουδέτερο; Μήπως δεν απαίτησε να γίνουν παρεμβάσεις στους θεσμούς, για να μην ξανάρθουν οι Αριστεροί στην εξουσία;..

Παντελής Μπουκάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: