23.11.18

To όνομα Παπαντωνίου στη δικογραφία για το C4I...











Παθητική δωροδοκία, λέει ο φάκελος που διαβιβάστηκε στη Βουλή...

Το όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου, υπουργού Άμυνας επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνει ο φάκελος της δικογραφίας για την...
υπόθεση C4I που διαβιβάστηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δικογραφία κάνει λόγο για παθητική δωροδοκία στην προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών του 2004.

Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο φάκελος περιλαμβάνει το όνομα και δεύτερου πολιτικού.

Όπως είχε αναφέρει το lawandorder.gr, η δικογραφία της υπόθεσης περιέχει ενδείξεις για εμπλοκή «πολιτικού προσώπου της κυβέρνησης Σημίτη».

Επισήμως το περιεχόμενο της δικογραφίας θα ανακοινωθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάρτυρας στην υπόθεση κατάθεσε για πολιτικό, μέλος του ΚΥΣΕΑ το 2003 και έδωσε στοιχεία για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Σημειώνεται πως το άλλο σκέλος της υπόθεσης του C4I, που αφορά στην παραλαβή του συστήματος εκδικάζεται από τον περασμένο Οκτώβριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθονται 18 πρόσωπα – ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκος ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία, καθώς και άλλα στελέχη της μητρικής αλλά και της θυγατρικής εταιρείας.

Για κατάθεση στη δίκη καλούνται οι πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Επίσης, κατάθεση στο δικαστήριο καλούνται να δώσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κώστας Αιλιανος, καθώς και ο τότε νομικός σύμβουλος του υπουργείου.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, σχετικό αίτημα κατέθεσε στη δίκη για το C4I, η πλευρά της αμερικανικής εταιριας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο, της ασφαλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens.

Το αίτημα των δικηγόρων της εταιρείας έγινε δεκτό από την έδρα. Ωστόσο, στη δίκη δεν θα κληθεί για κατάθεση ο Προκόπης Παυλοπουλος, λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: