12.12.18

Ατρόμητος: Έφυγαν 30 γκολ...



...και είναι η καλύτερη επίθεση στην Ελλάδα...

Λένε πως το πραγματικά δύσκολο δεν είναι να πραγματοποιήσεις μια πολύ καλή σεζόν, αλλά να διατηρηθείς στο...
ανώτερο επίπεδο, διεκδικώντας τη διατήρηση των κεκτημένων σου. 

Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση του Ατρόμητου, ο πήχης είχε μπει πολύ ψηλά από την αρχή της φετινής, καθώς στο περσινό πρωτάθλημα μάζεψε 56 πόντους έχοντας 43 γκολ υπέρ και 21 γκολ κατά και ήταν σε αγωνιστικό επίπεδο και σε βαθμούς εντός γηπέδων η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας. 

Απολογιστικά αυτό σημαίνει ότι οι Περιστεριώτες ολοκλήρωσαν τη σεζόν στην 4η θέση, αποτέλεσαν την 4η καλύτερη επίθεση, την 3η καλύτερη άμυνα και την 4η καλύτερη διαφορά τερμάτων (+22) στη Super League. 

Οι προοπτικές για τη φετινή σεζόν δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές είναι η αλήθεια. Η αρχή έγινε με την αδυναμία σε κάποιες περιπτώσεις και απόφαση σε άλλες, να μην διατηρήσει στο ρόστερ του τους Ντάουντα, Ουάρντα και Ντιγκινί, ενώ σε αυτό το προβληματισμό προστέθηκε ο αποκλεισμός από την κατώτερη Ντιναμό Μπρεστ, που επιτάχυνε τα συμπεράσματα για τη σεζόν που υπήρχε μπροστά. 

Στον όλο συλλογισμό, βέβαια, δεν υπήρχε ιδιαίτερος προβληματισμός για την άμυνα, αφού οι «πυλώνες» του Νταμίρ Κάναντι έμειναν (Σάκιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς) με εξαίρεση τον Γιαννιώτη, που αντικαταστάθηκε από τον Μπάλαζ Μέγερι, που αν χρησιμοποιούνταν από την αρχή, ενδεχομένως να είχε κερδηθεί και η πρόκριση επί των Λευκορώσων. 

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πλάνα πάνε ολίγον τι... περίπατο. 

Συνολικά, από τον Ατρόμητο «έφυγαν» το καλοκαίρι 30 γκολ και 18 ασίστ και παρ’ όλα αυτά, οι Περιστεριώτες είναι η καλύτερη επίθεση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας 22 γκολ στη Super League (μαζί με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) και 7 στο Κύπελλο, αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ με 28 γκολ, ΠΑΟΚ (25) και Παναθηναϊκό (25). 

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει ο Ευθύμης Κουλούρης που έχει ήδη 13 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (έχει ακόμα 1 με την Ντιναμό Μπρεστ) ενώ έχει και 3 ασίστ, έχοντας ξεπεράσει ήδη τις επιδόσεις του προκατόχου του, Αμπιόλα Ντάουντα που ήταν διαφορετικό στυλ ποδοσφαιριστή, ενώ πλέον υπάρχει μεγαλύτερος πλουραλισμός από παίκτες που έχουν πετύχει από 2 έως 4 γκολ. 

Δεύτερος σκόρερ είναι αυτή τη στιγμή ο Κωτσόπουλος με 4 γκολ (το χατ-τρικ με τον Ηρακλή και ένα γκολ με τον Απόλλωνα), ενώ ο Ρόλαντ Ουγκράι που το τελευταίο διάστημα είναι στα πιτς, έχει μόλις σε 9 εμφανίσεις, 3 γκολ και 1 ασίστ και πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που εντάχθηκε στο ρόστερ στα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Δύο γκολ έχει πετύχει ο Κλαρκ Ενσικουλού, έχοντας μοιράσει και 2 ασίστ, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τον Μπρούνο που ναι μεν έχει ένα 1 γκολ και 2 ασίστ, αλλά η παρουσία του είναι εξαιρετική και σίγουρα κατά πολύ ανώτερη από τα πεπραγμένα της περσινής του σεζόν. 

Σε ό,τι αφορά του υπόλοιπους σκόρερ του φετινού Ατρόμητου, από 1 έχουν οι Μανούσος (που σκόραρε δύο φορές με την Μπρεστ), Ρισβάνης, Σάκιτς, Βασιλακάκης. 

Στην επίσης πολύ σημαντική κατηγορία των ασίστ, πρώτος είναι και φέτος ο Γιαννούλης με 5 (3 στη Super League, 2 στο Κύπελλο), 3 ο Κουλούρης, από 2 οι Ενσικουλού, Ούμπιντες, Μάντσον, Μούγιακιτς, Χατζηισαΐας, Γαρουφαλιάς, Κιβρακίδης και Ουγκράι. 

Η περσινή θαυματουργή τριάδα του Ατρόμητου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο:

Νικολά Ντιγκινί: 34 εμφανίσεις – 10 γκολ – 7 ασίστ 
Αμπιόλα Ντάουντα: 34 εμφανίσεις – 9 γκολ – 4 ασίστ 
Αμρ Ουάρντα: 28 εμφανίσεις – 11 γκολ – 7 ασίστ 

Οι φετινές αποδόσεις: 

Ευθύμης Κουλούρης: 14 εμφανίσεις – 13 γκολ – 3 ασίστ 
Ρόλαντ Ουγκράι: 9 εμφανίσεις – 3 γκολ – 1 ασίστ 
Μπρούνο: 13 εμφανίσεις – 1 γκολ – 2 ασίστ 
Κλαρκ Ενσικουλού: 7 εμφανίσεις – 2 γκολ – 2 ασίστ 
Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος: 10 εμφανίσεις (με μέσο όρο συμμετοχής περίπου 30’ ανά παιχνίδι) – 4 γκολ 

Παύλος Κουστέρης

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: