8.12.18

70 συλλήψεις στις Βρυξέλλες...

...αποκλεισμένο το τετράγωνο των θεσμών της Ε.Ε....

Εβδομήντα άτομα συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες πριν τη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων».

Η αστυνομία τοποθέτησε οδοφράγματα...
γύρω από το τετράγωνο όπου στεγάζονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εμποδίζοντας την πρόσβαση των οχημάτων αλλά και των πεζών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, «κίτρινα γιλέκα» αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Οδόφραγμα τοποθετήθηκε νωρίς το πρωί και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια).

Πορεία και για το κλίμα 

Εκτός από τις διαδηλώσεις για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, σήμερα οι Γάλλοι ενώνουν τη φωνή τους με χιλιάδες διαδηλωτές παγκοσμίως για το κλίμα.

«Η επιστήμη μίλησε, ο χρόνος τελειώνει, δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την ανθρωπότητα, ζητάμε άμεσα μέτρα για την προστασία του πλανήτη, της ζωής μας και των παιδιών μας», το μήνυμα των διαδηλωτών.

Στο Παρίσι η πορεία κατευθύνεται στην πλατεία Δημοκρατίας.

Ανάλογη πορεία θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αθήνα (11 π.μ., μετρό Ακρόπολη), η οποία θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος, μέσα από μία διαδρομή που θα συνοδεύεται από μουσική και δραστηριότητες με επιμορφωτικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: