18.12.18

Απαγορεύει τα ΑμεΑ...

...ο δήμαρχος Άργους Καμπόσος...

Όχι μόνο τον περιορισμό, αλλά την απαγόρευση διέλευσης ατόμων σε αμαξίδια επιβάλλει ο δήμος Άργους, προκαλώντας -για ακόμα μία φορά- το...
κοινό αίσθημα, με αυτή τη βαθιά ρατσιστική απόφαση.

Στην πόλη του περιβόητου για τις ούτως ή άλλως ρατσιστικές και ακραίες απόψεις, Δημήτρη Καμπόσου, «φιγουράρει» μία πινακίδα σε κεντρική πλατεία, όπου αναγράφεται πως «απαγορεύεται η διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων, λόγω κλίσης μεγαλύτερης του 6%».



Κάτι τέτοιο προκάλεσε την αντίδραση του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι το οποίο προχώρησε σε μήνυση κατά της διοίκησης του Δήμου Άργους για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

Η ταμπέλα που προκαλεί συναισθήματα αγανάκτησης και αποστροφής στη πλατεία του Άργους θεωρείται πως προχωρά σε διακρίσεις σε βάρος των ΑμεΑ και έτσι το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι γνωστοποίησε την εξής ενέργειά του:

Προς το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας:

Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την απαγόρευση πρόσβασης σε περιοχή από το Δήμο Άργους που προκαλεί διάκριση κατά των ΑμεΑ (άρθρο 1 Ν. 927/79 παρ. 1 και 5 – από δημόσιο λειτουργό -και δη το Δήμαρχο-, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων). Το αδίκημα είναι διαρκές και άρα αιτούμεθα την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: