17.12.18

Θολώνει τα νερά για να βρει σκάνδαλα...

Άντα Ψαρρά

«Ναι, σκάνδαλα!», βροντοφώναξε ο αρχηγός της Ν.Δ. στο συνέδριο, παραθέτοντας τα πέντε σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ με τη...
γνωστή και αυθαίρετη δίκη προθέσεων που συνηθίζει να κάνει:

1. Διασπάθιση κονδυλίων για το προσφυγικό

Ακόμα επιμένει να αγνοεί ο κ. Μητσοτάκης τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κυβέρνηση έχει πάρει για το προσφυγικό 354,93 εκατ. και όχι 1,6 δισ. που ψευδώς ο ίδιος ισχυρίζεται. Η εκπρόσωπος της επιτροπής Νατάσα Μπερτό κατηγορηματικά δήλωσε (26/9/2018): «Δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα κανένα στοιχείο κακοδιαχείρισης κονδυλίων οποιασδήποτε μορφής», τονίζοντας ότι η OLAF υποχρεωτικά επιλαμβάνεται, όταν υπάρχει καταγγελία τρίτου, όπως αυτή της οργάνωσης Solidarity Now για δύο συμβάσεις με εταιρεία σίτισης (το 2017).

2. Βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Ο πόνος για την Υεμένη έπιασε πολύ αργότερα τον αρχηγό της Ν.Δ. και αφού η συμφωνία ακυρώθηκε. Ο περίφημος μεσάζων, είτε επρόκειτο για εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας είτε για παρατρεχάμενο, δεν πέτυχε τον όποιο σκοπό του και, φυσικά, δεν ωφελήθηκε οικονομικά.

3. Το ξεπούλημα του «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Κι εδώ αδιάβαστος ο αρχηγός. Γεγονός είναι ότι, προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της σύμβασης, οι μέτοχοι του αεροδρομίου (στο οποίο το Δημόσιο μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ διαχειρίζονται το 55%) πρότειναν αρχικά ως χαμηλότερη τιμή εκκίνησης τα 700 εκατ. Η αποτίμηση της αξίας είχε γίνει με βάση την επιβατική κίνηση του 2015, ενώ στη συνέχεια η κίνηση είχε υπερδιπλασιαστεί. Μετά την υπόδειξη των Βρυξελλών, η διοίκηση του αεροδρομίου υπέβαλε νέα προσφορά, με τον πήχη να έχει πλέον τεθεί στο 1,364 δισ.

4. Η τοποθέτηση της κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δεν εξήγησε ο αρχηγός για ποιον ακριβώς λόγο, όταν τοποθετούσε –όπως προβλέπει ο Νόμος– το κόμμα του τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων και των ανεξάρτητων αρχών οι επιλογές ήταν αξιοκρατικές, ενώ τώρα είναι... σεσημασμένες. Ξέχασε με πόσες βουτιές στην επετηρίδα επέλεγε η Ν.Δ. τους επικεφαλής; Γιατί ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Α. καθυστέρησε 6 ολόκληρα χρόνια την απόφαση για το καρτέλ διανομής του Τύπου; Γιατί προσβάλλει ο κ. Μητσοτάκης με τόσο αγοραίο τρόπο την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Εχει να της προσάψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο από τη μακρόχρονη δικαστική της πορεία;

5. Για τα χρέη της ΕΛΦΕ στη ΔΕΠΑ

Πολύ συγκινημένος για τα χρέη εκατομμυρίων του αναγνωρισμένου κατά το παρελθόν επιχειρηματία και τραπεζίτη Λαυρεντιάδη και του καταζητούμενου συνεταίρου Π. Κυριακίδη. Δεν προβληματίστηκε, όμως, καθόλου για το πώς ζημίωναν το Δημόσιο οι δραστηριότητες των συγκεκριμένων, φτάνοντας να φαλιρίσουν τράπεζες και εταιρείες με εκατοντάδες εργαζομένους; Το μέλλον αυτών ακριβώς των εργαζομένων προσπαθεί να διασφαλίσει η κυβέρνηση, πράγμα που άλλωστε ισχυρίζονται ότι έκαναν για άλλους εργαζόμενους προηγούμενες κυβερνήσεις...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: