18.12.18

Ψήφο εμπιστοσύνης από 154 βουλευτές...

Πολώνεται επικίνδυνα μέρα με τη μέρα το πολιτικό σκηνικό και ακόμα και η τρομοκρατική ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αποτέλεσε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης που προδικάζει πως η...
σημερινή ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή θα θυμίσει τουλάχιστον τη σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη της περασμένης εβδομάδας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν συζητούν την άρση του εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παρά τη βούληση ορισμένων βουλευτών, όπως εκφράστηκε χθες σε συνομιλίες που είχε μαζί τους το newpost.gr. Οι διαφωνούντες δεν σκοπεύουν να “τραβήξουν το σχοινί” αφού αυτό που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι τόσο η μάχη κατά της ΝΔ  όσο και να κερδηθούν οι εντυπώσεις στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός θα επικεντρώσει στα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά επιτεύγματα της κυβέρνησης και στο γεγονός ότι η χώρα θα υπερψηφίσει τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό μετά από 8 χρόνια. Θα επιχειρήσει να “στριμώξει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα θετικά στοιχεία της οικονομίας, αλλά και με τα νομοσχέδια που έχει υπερψηφίσει η ΝΔ όλο το τελευταίο διάστημα. Από την μη περικοπή των συντάξεων μέχρι τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Θα υπενθυμίσει όλες τις καταστροφολογικές αναφορές του προέδρου της ΝΔ και των στελεχών της γαλάζιας παράταξης επιχειρώντας αναδείξει την αναξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν πως έξω από το “κάδρο” δεν θα μείνουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαφθορά στο δημόσιο βίο αν και θα ακολουθήσει η επικαίρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ΔΕΠΑ την Παρασκευή. Η συζήτηση θα γίνει σίγουρα στη “σκιά” της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ασταθές για την κυβέρνηση.  Ο πρωθυπουργός θα υπεραμυνθεί για άλλη μια φορά την επιλογή του να προχωρήσει στη λύση του ονοματολογικού, ενώ αναμένεται σε υψηλούς τόνους να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον συμψηφισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων. Δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στις αντιδράσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων όταν έθεσε το ζήτημα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια θα κινηθεί στη γραμμή που χάραξε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη πως “η ΝΔ έχει επιλέξει να είναι χέρι χέρι με την Χρυσή Αυγή και το ακροδεξιό περιθώριο”. Όσο οι κάλπες πλησιάζουν οι διαχωριστικές γραμμές θα μπαίνουν όλο και πιο έντονα από τον πρωθυπουργό, αφού στην Ηρώδου Αττικού εκτιμούν πως η συσπείρωση της ΝΔ που έχει αγγίξει το 90% την οδηγεί μοιραία σε “ακροδεξιά μονοπάτια”.

Το βλέμμα των κυβερνητικών για σήμερα το βράδυ θα είναι στραμμένο και στον Γιάννη Σαρίδη αφού ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έχει προαναγγείλει την ψήφιση του προϋπολογισμού.  Στην πλειοψηφία “τρίβουν τα χέρια τους” στην προοπτική σήμερα το βράδυ το Μαξίμου να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από 154 βουλευτές, αφού εκτιμούν ότι θα δοθεί μήνυμα στην ΝΔ πως οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει για τελευταία φορά το υπουργικό συμβούλιο μέσα στο 2018, θέλοντας να διαγράψει την προηγούμενη συνεδρίαση που είχε προκαλέσει την αποπομπή του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση. Θα ζητήσει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στην πορεία προς τις εκλογές, ενώ αναμένεται να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τα επόμενα βήματα της πλειοψηφίας...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: