10.12.18

«Οχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού...

Κόκκινη κάρτα» έβγαλε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, καθώς με βούλευμά του απέρριψε το αίτημά του για αποφυλάκιση λόγω προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης για αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, δέχεται ότι η περίπτωση του εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν ανοίξει η πόρτα της φυλακής για αυτόν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του πως ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Σημείωνε δε ότι αν αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις  από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν... θα καταστεί πόλος έλξεως , καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος»...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: