16.12.18

Είναι νόμιμο να ψαρεύεις πελάτες στην Ερμού;...


"Συγχαρητήρια! Μόλις κερδίσατε μια δωρεάν θεραπεία. Η προσφορά είναι μόνο για σήμερα. Μην τη χάσετε!". Η «τυχερή» γυναίκα ανεβαίνει στους επάνω ορόφους των ινστιτούτων αδυνατίσματος της Ερμού. Αυτό που συναντά, όμως, εκεί, είναι..
εντελώς διαφορετικό.
 Στις αρχές του 2016 η Τζούλη Αγοράκη σ' ένα ρεπορτάζ της στο LIFO.gr με τίτλο «Τρόμος στις αλυσίδες με κέντρα αδυνατίσματος και ομορφιάς» έριχνε φως σ' όλες τις αθέμιτες πρακτικές των ινστιτούτων αδυνατίσματος που άνοιγαν το ένα μετά το άλλο στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, και οι οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν άγνωστες σε πολύ κόσμο.
Η εξαπάτηση με το δωράκι στην αρχή, οι αμφιβόλου εγκυρότητας εξετάσεις, τα παραφουσκωμένα αποτελέσματά τους, η ξεδιάντροπη επίκληση στο συναίσθημα, η αναφορά στην παραμικρή «ατέλεια» που μπορεί να κουβαλά κάποια γυναίκα και η πίεση στο τέλος να δώσει την κάρτα της και «όσα χρήματα έχει πάνω της» είναι μερικές από αυτές.
Δύο χρόνια μετά, τα ζητήματα γύρω από τη λειτουργία και τις πρακτικές των εν λόγω κέντρων δεν έχουν πάψει να αποτελούν θέμα συζήτησης, ειδικά ανάμεσα σε ανθρώπους που κινούνται ή δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης. Οι «κράχτες» είναι εκεί, ενώ φαίνεται να πολλαπλασιάζονται σε σημείο, μάλιστα, που καθίσταται αδύνατη μερικές φορές ακόμη και η διέλευση στον πεζόδρομο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Ακη Κατσουδα, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: