14.12.18

Καλώς τα παιδιά...



Ο τσάρος του ελλείμματος και οι «εφιάλτες» του

Μιλάνε όλοι, μιλά και ο πολιτικός που το 2009 μιλούσε για έλλειμμα 6%, ενώ όπως αποδείχτηκε τελικά αυτό ήταν κοντά στο 13%. Τουλάχιστον αυτό...
υποστήριζε (και ακόμη υποστηρίζει) το ΠΑΣΟΚ με το που ανάλαβε την εξουσία και λίγο αργότερα δέχτηκε και η Eurostat. 

Ο λόγος για τον στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου που φεύγοντας από την εξουσία το 2009 παρέδωσε κι αυτός και το κόμμα του συντρίμμια στην οικονομία και όχι μόνο. 

Επειδή όμως στην Ελλάδα κανείς καλός δεν χάνεται, κάποιοι επί της αλησμόνητης κυβέρνησης Σαμαρά είχαν τη φαεινή ιδέα να τον διορίσουν, το 2014, πρόεδρο στα ΕΛΠΕ. Η καριέρα του τερματίστηκε ένα χρόνο αργότερα όταν στην κυβέρνηση ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2015, με απόφαση του τότε υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Στάθης Τσοτσορός, αντικαθιστώντας τον «τσάρο των ελλειμμάτων» Γιάννη Παπαθανασίου. 

Σήμερα ο τέως υπουργός ετοιμάζεται να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, γιατί όπως ισχυρίζεται «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σήμερα οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να βάλουν οριστικό τέλος στον εφιάλτη που ζούμε». 

Για την ιστορία ο κύριος Παπαθανασίου επιμένει μέχρι και σήμερα ότι ήταν σωστές οι προβλέψεις του το 2009 για το έλλειμμα. 

Να σημειωθεί τέλος ότι οι πληροφορίες ότι θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές ελέγχονται ως ανακριβείς. Αν και με τον Μητσοτάκη ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρος…

Έρις

documentonews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: