12.12.18

Λαϊκισμός και καιροσκοπισμός...

Είναι πλέον γνωστό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και αρκετό καιρό είχε επενδύσει στο μέτρο της περικοπής των συντάξεων τόσο για...
μικροκομματικούς σκοπούς όσο και λόγω των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεών της. Ανεξάρτητα από το πώς τοποθετούνταν δημόσια τα στελέχη της Ν.Δ., περιλαμβανομένου του Κυριάκου Μητσοτάκη, η γραμμή της ήταν υπέρ των περικοπών και αυτό αποδείχθηκε πολλές φορές.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις ανήκουστες επιθέσεις σε βάρος του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, όσο και το γεγονός ότι χθες, τη μέρα που ψηφιζόταν η μη εφαρμογή του μέτρου στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης προέβη σε έναν άκρως προσβλητικό ισχυρισμό: ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε τη μη περικοπή των συντάξεων «πουλώντας» το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. επικαλείται αυτό το «επιχείρημα». Το είχε κάνει και στο παρελθόν, υιοθετώντας δημοσίευμα εφημερίδας του συγκροτήματος Μαρινάκη, το οποίο είχε διαψευστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, όχι μόνο από την ελληνική πλευρά, αλλά και από τη γερμανική.

Ο κ. Μητσοτάκης τα γνωρίζει αυτά, ωστόσο επέλεξε πάλι να τα χρησιμοποιήσει για να εμφανίσει τη μη περικοπή ως προϊόν εθνικής μειοδοσίας, αν κρίνουμε από τη γνώμη που εκφράζει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος διατείνεται πως είναι εντελώς διαφορετικός από τον «λαϊκιστή» πρωθυπουργό, θα έπρεπε να γνωρίζει κάτι πολύ βασικό, για το οποίο δεν χρειάζεται πτυχίο από το Χάρβαρντ.

Tο γεγονός ότι μια κατηγορία, όταν δεν συνοδεύεται από αποδεικτικά στοιχεία, καταλήγει να είναι απλώς μια συκοφαντία, η οποία επιστρέφει σε αυτόν που την εκτόξευσε. Πέρα όμως από αυτό, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε και σε άλλη μια πράξη που δεν τον τιμά ως υπεύθυνο πολιτικό και μάλιστα υποψήφιο πρωθυπουργό.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, με αφορμή μια δήλωσή του στο ευρωπαϊκό περιοδικό «Politico» σχετικά με το Μακεδονικό. Υποστήριξε ότι αυτή τη δήλωση δεν την έκανε ποτέ. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η δήλωση αυτή υπάρχει εδώ και καιρό και δεν τη διέψευσε. Προτιμά να διαψεύδει τον πρωθυπουργό που την επικαλείται. Μήπως όλα αυτά απλώς θυμίζουν έναν ακραίο λαϊκιστή και καιροσκόπο;

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: