8.12.18

«Αφήστε με να φύγω»...

Μέχρι την ύστατη στιγμή προσπαθούσε να γλιτώσει η 21χρονη φοιτήτρια από τα χέρια των κατηγορούμενων, που την πέταξαν τραυματισμένη στη...
θάλασσα στη Ρόδο για να την «ξεφορτωθούν». 

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της, περιέγραψαν στην απολογία τους με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν στην εξοχική κατοικία του 21χρονου Ροδίτη καθώς και τις τελευταίες στιγμές του θύματος. Τα όσα είπαν είναι τόσο συγκλονιστικά που «λύγισαν» ακόμη και την ανακρίτρια. 

Σύμφωνα με όσα είπαν, το θύμα τους μιλούσε συνεχώς, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους εκφοβίσει για να την αφήσουν και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι είπαν στην ανακρίτρια ότι η κοπέλα αρχικά τους απείλησε ότι θα τους καταδώσει την αστυνομία. Τότε, οι δυο δράστες, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν, φοβήθηκαν και αποφάσισαν να την «ξεφορτωθούν» πετώντας την στα βράχια και στη θάλασσα προκειμένου να προκαλέσουν τον πνιγμό της. 

Η 21χρονη όμως, προσπάθησε ως και την ύστατη στιγμή να τους αλλάξει γνώμη, λέγοντάς τους ότι εάν το μάθει ο πατέρας της, θα ψάξει να τους βρει. «Θα σας βρει ο πατέρας μου αφήστε με να φύγω» ήταν τα τελευταία της λόγια πριν ο 21χρονος Έλληνας και ο 19χρονος Αλβανός την πετάξουν στη θάλασσα για να εξασφαλίσουν μια για πάντα την σιωπή της. 

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις χθεσινές απολογίες τους και την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του νησιού. 

Πλέον, οι δύο φερόμενοι ως δράστες βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των δύο κατηγορούμενων. Η ένταση του κόσμου ήταν τέτοια που οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τους δύο κατηγορούμενους, για να αποφευχθούν έκτροπα...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: