10.12.18

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης...



...για τον Πετσίτη...

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΝΔ με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της ΔΕΠΑ και τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη. Δίνοντας συνέχεια στην υπόθεση...
ΔΕΠΑ- ELFE, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ κάνουν μάλιστα λόγο για σκάνδαλο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, κληθείς να απαντήσει για την υπόθεση του Μάνου Πετσίτη και συγκεκριμένα σχολιάζοντας σημερινό πρωτοσέλιδο που αναφέρεται σε σχέσεις παιδικού του φίλου με κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες, είπε χαρακτηριστικά ότι "επειδή η Νέα Δημοκρατία "έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της" και "της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι" στην οικονομία, σκανδαλολογεί ασύστολα". 

"Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση" τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο.

Για το θέμα της ΔΕΠΑ που αποτυχημένα η αντιπολίτευση έχει επιλέξει για αντιπαράθεση, είναι προφανές ότι τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρείας δημιουργήθηκαν επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση που κρατά λίγα 24ωρα». 

Ο Ν. Παππάς δήλωσε ότι ο κ. Πετσίτης είναι παιδιόθεν φίλος του, ωστόσο «είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του». Επίσης, σημείωσε πως σε ό,τι αφορά το πολιτικό ζήτημα, είναι απολύτως διαυγές «ότι επί δική μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων».

Η απάντηση της ΝΔ

«Αν η Νέα Δημοκρατία 'ψειρίζει τη μαϊμού', προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία, από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει : «Θα του συστήναμε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του διότι το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται».

Μανιάτης: Nα απαντήσει ο Τσίπρας για τον Πετσίτη

Απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητά ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, «ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου όπως δείχνουν και φωτογραφίες δημοσιευμάτων, μισθοδοτείται απευθείας από την ΕLFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία οφείλει στη ΔΕΠΑ 120 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα από το 2015 μέχρι το 2018».

Στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρει ότι «προκύπτουν αμείλικτα ερωτηματικά μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων ότι ο κ. Μ. Πετσίτης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου, από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται στις 205.000€. Την ίδια χρονική στιγμή, το χρέος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ για κατανάλωση φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε στα 120.000.000€, με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνησή σας Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ELFE. Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός: 

1. Γνώριζε τη μισθολογική σχέση Μ. Πετσίτη – ELFE; 

2. Γιατί δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση – δήλωση του Πρωθυπουργού για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων υπουργών;»



Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: