11.12.18

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος...

...για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου...

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αρχίζουν σήμερα οι συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 12 το μεσημέρι. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα...
θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Επίσης οι Ιεράρχες θα επιλέξουν τα μέλη της Επιτροπής που θα συμμετέχουν στις συνομιλίες με την Πολιτεία αναφορικά με τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου.

Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται στη «σκιά» της συμφωνία του Αρχιεπίσκοπου με τον Πρωθυπουργό και όλοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτησή του.

«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος και όταν μιλήσω θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα». Αυτή είναι η μοναδική δήλωση την οποία έχει κάνει ο Αρχιεπίσκοπος έπειτα από τη συμφωνία με τον κ. Τσίπρα, απαντώντας έμμεσα στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στον Κλήρο, ιδιαίτερα για το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών.

Ετσι, όλοι περιμένουν τη σημερινή ομιλία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ενώ την ίδια ώρα κρίσιμη θεωρείται και η σύνθεση της Επιτροπής που θα επιλέξουν οι Ιεράρχες για τις συνομιλίες με την Πολιτεία. Στην Επιτροπή θα συμμετάσχουν και νομικοί και Μητροπολίτες...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: