14.12.18

Καβγάς Βούλτεψη - Βούτση στη Βουλή για το Σκοπιανό...

«Είναι θέμα χρόνου η διεκδίκηση και ίδρυση "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα», είπε η βουλευτής της ΝΔ, με τον πρόεδρο της Βουλής να την καλεί να ανασκευάσει.

Άναψαν τα...
αίματα πάλι σήμερα το πρωί στη Βουλή, με αφορμή το Σκοπιανό και το παρασκήνιο πίσω από την συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη φορά σημειώθηκε άγρια κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και τη βουλευτή της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μετά την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «συναλλαγής» του Σκοπιανού με τις συντάξεις, η κυρία Βούλτεψη εκτίμησε ότι είναι θέμα χρόνου η διεκδίκηση και ίδρυση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που την κάλεσε να ανασκευάσει.

«Στη ρύμη του λόγου σας είπατε ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Θα παρακαλούσα, εάν μεν επιμένετε, και έχει γραφτεί στα πρακτικά, αν δεν επιμένετε και θέλετε να ανασκευάσετε, να το κάνετε. Είστε πολλή έμπειρη και αντιλαμβάνεστε ότι είναι σοβαρό ζήτημα» παρενέβη ο κ. Βούτσης.

«Θα έρθει η ώρα να πληρώσετε αυτά που κάνετε όταν έρθει το Ουράνιο Τόξο να ζητάει μειονότητα», επέμεινε η Σοφία Βούλτεψη που αρνήθηκε να ανασκευάσει.

Σε άλλο σημείο, η κυρία Βούλτεψη σημείωσε πως «επί κυβέρνησης Σαμαρά, οι Σκοπιανοί διαμαρτύρονταν στους Ευρωπαίους ότι δεν έχουν συνομιλητή στην Αθήνα. Διότι οι θέσεις Σαμαρά ήταν πάντα γνωστές. Έπρεπε λοιπόν να φύγει ο Σαμαράς για να βρουν οι Σκοπιανοί συνομιλητή». Μάλιστα, κατέθεσε τηλεγραφήματα του γραφείου σύνδεσης της Ελλάδας στα Σκόπια που είχαν φτάσει τότε, 16 Ιουλίου, στο γραφείο της όταν ήταν υπουργός. Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα αυτά, στις 15 Ιουλίου είχε γίνει η συνάντηση του Ντουμπρόβνικ με επίσημη προσκεκλημένη την κ. Μέρκελ. Εκεί η κ. Μέρκελ είχε πει ότι το ανεπίλυτο πρόβλημα της ονομασίας και της ταυτότητας της Μακεδονίας συνιστά βάρος για όλους.

«Δηλαδή, από τον Ιούλιο του 2014 η κ. Μέρκελ μιλούσε για ταυτότητα, ζήτημα το οποίο ήταν για εμάς, από πάντα και από όλες τις κυβερνήσεις, πρωτοφανές. Ο Ιβανόφ είχε δηλώσει ότι εξέθεσε την κατάστασή τους στην κ. Μέρκελ και ότι τους είπαν ότι στην άλλη πλευρά, δηλαδή στον Σαμαρά, δεν έχουν εταίρο για να συνομιλήσουν και να βρεθεί μια λύση. Από εκείνη τη συνάντηση τελείωσαν όλα. Δεν έκλεινε η αξιολόγηση, κάθε φορά έβρισκαν κάτι άλλο να ζητούν, πρόσθεταν απαιτήσεις. Η κ. Μέρκελ μίλησε για ταυτότητα σε ανύποπτο χρόνο. Προφανώς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γι΄αυτό δεν έκλεινε η αξιολόγηση. Τι για τον σχολικό τροχονόμο και τις καθαρίστριες, δεν έκλεινε η αξιολόγηση. Εσείς έχετε προσλάβει 100 Πετσίτηδες!» υποστήριξε η Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε, απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα:

«Εσείς είστε πολύ καλοί! Τους τα κάνετε όλα και σας αξιολογούν μια χαρά! Και σας χειροκροτούν με την οικονομία στα τάρταρα! Ενοχλείστε! Θα έρθει η ώρα που θα τα πληρώσετε όλα αυτά. Θα τα πληρώσετε όταν θα έρθει το Ουράνιο Τόξο και θα σας ζητάει μειονότητα, που τη ζητάει ήδη. Μετά από αυτά, οι Σκοπιανοί βρήκαν και συνομιλητή και λύση, σε βάρος βέβαια των εθνικών μας συμφερόντων. Μη ζητάτε λοιπόν αποδείξεις. Γνωρίζουμε πως πίεζαν εμάς, εμείς διαπραγματευτήκαμε μαζί τους. ‘Αρα, μη ζητάτε αποδείξεις, οι αποδείξεις είναι στα έργα και τις ημέρες σας»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: