19.12.18

Πετάει το γάντι στη Ν.Δ. ο Βούτσης...

Το γάντι στη Νέα Δημοκρατία πετάει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχετικά με την αντιπαράθεση που είχε χθες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση για τον...
προϋπολογισμό, με τον τελευταίο να φωνάζει ότι «θα επιβάλει την τάξη» και τον κ. Βούτση να τον ρωτά γιατί προκαλεί «τεχνητή ένταση».

«Αν υπάρχει διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά, υπάρχει η διαδικασία του συντάγματος και μπορεί άνετα να κινηθεί. Όλα τα άλλα και μάλιστα με διαρροές, επιβαρύνουν το κλίμα και δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων που υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στην οποία, έθεσε το θέμα διαρροών της Ν.Δ. εναντίον του.

«Έθεσα το ζήτημα στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Εκ του συντάγματος υπάρχει σαφής διεργασία ενστάσεων, αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής και την έναρξη διαδικασίας, αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει. Αυτό έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών στην οποία δεν έδωσα απάντηση ούτε πρόκειται να δώσω γιατί σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο. Ούτε τεχνικών εντάσεων και όξυνσης. Προσπαθώ να προλαβαίνω την πολιτική όξυνση με επεισόδια πέρα από αυτά που είναι εύλογα στην αίθουσα», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ πηγές της Ν.Δ. υποστήριξαν ότι δεν προκλήθηκε τυχαία η αντιπαράθεση και ότι μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία, ενώ προφανώς άκουσε και ο κ. Βούτσης, δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη, «κάτι που, αντιθέτως, συνηθίζει, όταν πρόκειται για βουλευτές της Ν.Δ.».

Ανέφεραν ακόμη ότι ο Νίκος Βούτσης συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραβιάζοντας προκλητικά την θεσμική κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων, λέγοντας ότι «ότι ο κ. Βούτσης πολύ συχνά συγχέει το ρόλο του βαρόνου του ΣΥΡΙΖΑ, με εκείνον του πρόεδρου του Βουλής».

Συνεργάτες του προέδρου της Βουλής αναφερόμενοι στη σύγκρουσή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη λήξη της διαδικασίας ψηφοφορίας επί του προϋπολογισμού, δήλωσαν ότι «όλοι είδαν και αντιλήφθηκαν ποιος σέβεται τον ρόλο και τη θεσμική του συμπεριφορά»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: