12.12.18

Ο Μητσοτάκης παίρνει γραμμή...



...από Άδωνη - Μαρινάκη

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή συζήτηση στη βουλή για το θέμα της περικοπής των συντάξεων μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έτρεξε να βρει...
καταφύγιο στη… συμφωνία των Πρεσπών!

Δέσμιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην αδιέξοδη θέση του περί αποτυχίας της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα, έτρεξε να οχυρωθεί σε μια έκφραση που ίσως σε αρκετούς «κάτι θύμιζε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να υιοθετεί πλήρως τις καταγγελίες της ακραίας πτέρυγας του κόμματός του ότι η «μη περικοπή των συντάξεων είναι προϊόν συναλλαγής που συνδέεται με το Μακεδονικό».

Ο πρωθυπουργός, στην δευτερολογία του εμφανίστηκε με ένα αντίγραφο της εφημερίδας των Νέων.




Αρκεί λοιπόν να ανατρέξουμε για να δούμε ποιος υπαγορεύει τι και με ποια διαδρομή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τα Νέα»

Η πρώτη αναφορά γίνεται στα «Νέα», συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, στις 14 Απριλίου του 2018 που γίνεται πρωτοσέλιδο σε μία προσπάθεια να στηριχθεί το οικοδόμημα της κατοστροφολογίας ώστε να βοηθηθεί προεκλογικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ήδη συζητείται το ενδεχόμενο να μην περικοπούν τελικά οι συντάξεις.

Γράφουν λοιπόν:

«Δώρο οι συντάξεις αν λυθεί το Σκοπιανό 14 Απριλίου του 2018»

Με μια διαφορά μόνον, αφού προσπαθούν να διατηρήσουν το μύθο της περικοπής των συντάξεων στο μέλλον:

Το παρουσιάζουν ως αναβολή της περικοπής μείωσης των συντάξεων για έξι μήνες «ως δώρο η ελληνική κυβέρνηση εάν κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων»!

Στο δημοσίευμα μάλιστα -για να γίνει πιστευτό- επικαλούνται «έγκυρες ευρωπαϊκές πηγές» που μιλούν στα «ΝΕΑ», κάνοντας λόγο για «συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου».

Άδωνης, το «βαποράκι»

Δυόμισι μήνες μετά, στις 30/6/2018 και αφού έχει ζυμωθεί η ψεύτικη είδηση, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο EpsilonTV με τις απαραίτητες κορώνες του, υιοθετεί λέξη προς λέξη το δημοσίευμα των «Νέων» ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος επανειλημμένα έχει πάρει θέσεις δημοσίως, υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν «υιοθετεί» μόνον την «συναλλαγή» αλλά και την εξάμηνη παράταση στην περικοπή των συντάξεων.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τα έκανε θάλασσα, και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι οι συντάξεις να περικοπούν. «Αντί να μειωθούν από 1-1-2019, θα προσπαθήσει αυτές να κοπούν από 1-06-2019», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Έτσι λοιπόν το δημοσίευμα των Νέων γίνεται πολιτική θέση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Άδωνη Γεωργιάδη, «παρασύροντας» όλη τη Νέα Δημοκρατία στις ψευδείς θέσεις των Νέων.




Ο Μητσοτάκης επαναλαμβάνει

Δέσμιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο αφήγημα της καταστροφολογίας και παρά τις προσπάθειές του στο εξωτερικό να τηρηθούν... οι συμφωνίες και να περικοπούν οι συντάξεις, αναγκάζεται να δεχθεί την νέα πραγματικότητα.

Έτσι επαναλαμβάνει τη θέση του συγκροτήματος Μαρινάκη που είχε γίνει και θέση της παράταξής του… Μέσω του Άδωνη!

«Με κυνισμό στήσατε ένα διχασμό πάνω στο Σκοπιανό. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδεύσατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη», είπε με γλαφυρό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, 11/12/2018, στη Βουλή

Η ερώτηση του πρωθυπουργού και τα αναπάντητα ερωτήματα του Μεγάρου Μαξίμου

Και τότε ήρθε η αφοπλιστική ερώτηση του πρωθυπουργού:

«Αφού με αυτόν τον νόμο (σ.σ. για τη μη περικοπή των συντάξεων) φέρνουμε τη συναλλαγή γιατί τον ψηφίζετε;», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προφανώς, στη ΝΔ, περιμένουν δημοσίευμα των Νέων για να απαντήσουν….

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: