16.12.18

Ποιος κυβερνάει αυτό το κόμμα...


Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτό που αποκαλούμε βαθύ ΠΑΣΟΚ, καραμπινάτο, αρχετυπικό —μια ζωντανή...
ηχώ των παπανδρεϊκών μεγαλείων αλλά και του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Και στα 65 του θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ, εξ ου και το γεγονός ότι έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ. 
 Συνήθως τέτοιες συνεντεύξεις είναι κάπως βαρετές. Θα πει ο κ. Σκανδαλίδης -και ο κάθε κ. Σκανδαλίδης- ότι οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν και ότι τελικά θα υπάρξει «επαναπατρισμός» ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ, θα επαναλάβει το αίτημα για στρατηγική ήττα του Τσίπρα, θα παπαγαλίσει και το νηπιακό σύνθημα ότι «ο Τσίπρας παίρνει 10 και δίνει ένα» και κάπως έτσι θα πάμε στην επόμενη. 
 Οχι όμως στη συνέντευξη που έδωσε στον Αγγελο Κωβαίο για το reporter.gr και στην οποία ρωτήθηκε κάποια στιγμή για τη θεωρία ότι ουσιαστικά κουμάντο στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς δεν κάνει η Φώφη Γεννηματά (που βέβαια δεν αμφισβητείται) αλλά η λεγόμενη «παλαιά φρουρά» στην οποία περιλαμβάνεται και αυτός.  Η απάντηση του κ. Σκανδαλίδη δεν είναι αυτή που θα ανέμενε κανείς. Την παραθέτω αυτούσια:

 «Πρώτα – πρώτα για όσους με γνωρίζουν καλά και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι λίγοι, η λέξη κουμάντο μου είναι ξένη και αποκρουστική. Κουμάντο κάνω μόνο στον εαυτό μου, ούτε καν στη γυναίκα μου και στο γιό μου, όχι και στο κόμμα μου. Όχι ότι δεν υπάρχουν αδυναμίες ή προβλήματα. Και ότι απαιτούνται δομές που πρέπει ξεκινώντας από τη βάση θα προσδιορίσουν την τελική μορφή ενός νέου κυριολεκτικά φορέα. Αυτό τώρα θα γίνει εξ αντικειμένου αμέσως μετά τις εκλογές. Όμως, ήδη μια νέα γενιά έχει βγει το προσκήνιο και παίζει σημαντικό ρόλο. Στην Κεντρική Επιτροπή, στις περιφερειακές οργανώσεις, στα ψηφοδέλτια που συγκροτούνται, στα ΜΜΕ που εμφανίζονται αρκετά στελέχη και εδώ και στην περιφέρεια. Με πρώτο βέβαια τον Γραμματέα του Κινήματος που αποτελεί την πιο ορατή και καλύτερη απόδειξη». 

 Διαβάσατε κάπου το όνομα της κυρίας Γεννηματά στην απάντηση; Οτι κάνει αυτή «κουμάντο» στο ΚΙΝΑΛ; Ή ότι η παλαιά φρουρά δεν κάνει κουμάντο; Το «θα τα πούμε μετά τις εκλογές» είναι ένα μήνυμα. Νομίζω προς τη Φώφη…

"Βαβελ" (protagon.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: