7.12.18

Κάποιος φοβάται τη Δικαιοσύνη...














Αποδοκίμασαν πολιτικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το εξώδικο και τις εκβιαστικές απειλές του Άδωνι Γεωργιάδη ενόψει της...
σύνταξης του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Οι βουλευτές συνέταξαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Η Εξεταστική ενέκρινε χθες το συνολικό πόρισμά της και νωρίς σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης το παραδίδει στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση του πορίσματος από την Ολομέλεια της Βουλής και η διαβίβασή του στη Δικαιοσύνη για να συνεχίσει τον έλεγχό της.

Πολιτικός αυτοματισμός με κραυγές

Όσον αφορά το απειλητικό εξώδικο Γεωργιάδη στην επιστολή των βουλευτών προς τον Ν. Βούτση τονίζεται ότι «αποκρούουμε τον πολιτικό αυτοματισμό με κραυγές, απειλές και εκβιασμούς για δήθεν στοχοποίηση και δολοφονία χαρακτήρων, ό,τι κάναμε το κάναμε ακριβώς για να τηρήσουμε τον όρκο μας για τήρηση του δημοκρατικού πολιτεύματος, της χωρίς περιορισμούς έκφρασης της γνώμης μας και, τέλος, της ελεύθερης και όχι υπό το κράτος απειλών και εκβιαστικών διλημμάτων παροχή της ψήφου μας».

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο Άδ. Γεωργιάδης:

1. Αμφισβητεί ότι τα μέλη της Εξεταστικής δεν εργάστηκαν και δεν αποφάσισαν με ελεύθερη συνείδηση.

2. Αμφισβητεί ότι όσοι δέχονται τις απειλές του δεν έχουν "απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου του" ή επιδιώκει να το περιορίσει με απειλές ποινικών τους διώξεων και να το χωρέσει στον δικό του τρόπο σκέψης και στο προσωπικό του συμφέρον

3. Αμφισβητεί ότι τα μέλη της Επιτροπής τηρούν τον όρκο τους.

«Η συμβολή της Ν.Δ. στη διαμόρφωση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής για τη συγκρότηση της Επιτροπής, ήταν ειλικρινής, ή την εξάρτησε »εκ του πονηρού« από ένα θετικό αποτέλεσμα; Δηλαδή, εάν η Επιτροπή δεν αποκάλυπτε κάτι μεμπτό για τις θητείες των υπουργών της Ν.Δ. θα ετύγχανε των θετικών της σχολίων, και εάν αποκάλυπτε παθογένειες και «αμαρτίες» θα παραβίαζε συνταγματικές διατάξεις και θα προσέβαλε στοιχεία των προσωπικότητας στελεχών και υπουργών της;» επισημαίνεται στην επιστολή και τίθεται το ερώτημα αν η Ν.Δ. στέλνει μήνυμα στους βουλευτές να μην εκφράζουν τη γνώμη τους ευσυνείδητα και σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους. Ακόμη επισημαίνει ότι κάποιος φοβάται ή δεν έχει εμπιστοσύνη στην τακτική Δικαιοσύνη.

Σπ. Λάππας: Θέλει να μιλάμε γενικόλογα

«Αλίμονο εάν στο μέλλον, που θα συστήνει η οποιαδήποτε κυβέρνηση μια Επιτροπή, θα κουνά κάποιος το δάχτυλο και θα λέει: »Προσέξτε, εάν μεν μιλήσετε γενικόλογα, περί ανέμων και υδάτων, έχει καλώς. Εάν όμως ενοχλήσετε κάποιον, είτε από την κυβερνητική εξουσία, την εκάστοτε, είτε από οποιοδήποτε μεγάλο σοβαρό κόμμα, τότε θα υποστείτε μηνύσεις, αγωγές, απειλές και εκβιασμούς" τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Κάλυψη Ν.Δ. στον αντιπρόεδρό της

Από την πλευρά της η Ν.Δ. υποστήριξε τον αντιπρόεδρό της. «Δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος που να έχει ζήσει επί 18 μήνες αυτή την προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διασυρμού που έχει υποστεί ο Άδ. Γεωργιάδης. Αυτό πρέπει να το συνομολογήσουν και να το παραδεχθούν όλοι. Δεν είναι δικαίωμά του, λοιπόν, τώρα που η Επιτροπή τελειώνει, να εκφράσει συγκεκριμένα παράπονα νομικού περιεχομένου, με συγκεκριμένο εξώδικο; Ποιος φοβάται τι; Το να πω ότι θα πάω στη Δικαιοσύνη είναι απειλή και εκβιασμός;» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Απουσία ΠΑΣΟΚ, καταδίκη από ΚΚΕ

Το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση, οπότε δεν τοποθετήθηκε επί των εκβιασμών Γεωργιάδη. «Θεωρούμε ότι είναι μια απαράδεκτη πράξη. Δεν είναι δυνατόν τα πολιτικά ζητήματα να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο» τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Παπαχριστόπουλος: Τα είχε πει ο ίδιος

«Η Επιτροπή δεν έκανε του κεφαλιού της» επισήμανε και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατέθεσε στην Εξεταστική ότι προσέλαβε τους 23 υπαλλήλους μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζοντας ότι μπορούσε να προσλάβει και 700 υπαλλήλους.

«Με το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν θα ασχοληθώ. Ασχολείται, απ’ ό,τι γνωρίζω, η Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του. Αν βρεθούν μίζες, αν βρεθεί μαύρο χρήμα, θα πάει στη φυλακή. Εάν δεν βρεθεί, θα καθαρίσει. Απλά πράγματα. Είναι λογικό να είναι ένας πολιτικός σε πανικό, αν βρίσκεται υπό τέτοιου είδους δικαστική διερεύνηση» σχολίασε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε ότι το παλαιότερο εξώδικο Γεωργιάδη προς τη NOVARΤΙS «πρέπει να το είχε αγοράσει δέκα ευρώ από το Μοναστηράκι. Ήταν της πλάκας».

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: