12.12.18

Εκεί στα «ΝΕΑ» δεν έχουν ούτε λεξικό αγγλικών;...

Άντα Ψαρρά

Φαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι του Δημοσιογραφικού Ομίλου Μαρινάκη δεν έχουν ακόμα κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει ο όρος fake news. Έτσι, ενώ διεθνώς η...
καθιέρωση του συγκεκριμένου όρου αφορά ψεύτικες ειδήσεις που κατασκευάζονται, μεταδίδονται και αναμεταδίδονται σε δευτερόλεπτα από τα σύγχρονα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, τα «ΝΕΑ» επιμένουν να μπερδεύουν τις προεκλογικές υποσχέσεις ενός αρχηγού κόμματος με την τακτική της παραγωγής ειδήσεων. 

Τέτοιο μπέρδεμα από μία εφημερίδα, που έχει και η ίδια παίξει πραγματικά πρωτοποριακό ρόλο στην εδραίωση του φαινομένου της ψεύτικης είδησης -σε δεκάδες πρωτοσέλιδα-, δεν θα το περίμενε κανείς! Εκτός κι αν ο φανατισμός και η έλλειψη επιχειρημάτων σε κάνουν να ξεχνάς ακόμα και τα στοιχειώδη αγγλικά που έμαθες στο σχολείο!

Η ιστορική εφημερίδα, με την πλούσια παράδοση... αρωγής σε ανατροπές κυβερνήσεων, προσπαθώντας να ακολουθήσει τη χθεσινή γραμμή του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή δημοσιεύει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ως fake news τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν κερδίσει τις πρώτες εκλογές του 2015.

Τα «προδομένα» ΝΕΑ που τόσο είχαν ελπίσει (!) ότι οι υποσχέσεις αυτές θα είχαν υλοποιηθεί, μόλις η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε μετωπικά με τους δανειστές με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες και εκβιαστικά διλήμματα, ξέσπασαν τότε με τη δημοσιογραφική τους εκστρατεία για το «μένουμε Ευρώπη» και «ο Τσίπρας μας πάει στα βράχια». 

Ήταν δε τόσο μεγάλη η απογοήτευση του συγκροτήματος όταν τελικά επετεύχθη η συμφωνία με τους δανειστές και ψηφίστηκε από τη Βουλή το τρίτο μνημόνιο, που μέχρι και σήμερα επιμένουν να ξεχνούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε τότε νέες εκλογές αφού εξέθεσε όλα τα νέα δεδομένα στον ελληνικό λαό, τις οποίες και κέρδισε...

Από τη στήλη Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: