11.12.18

«Κακομαθημένη η Ελλάδα»...

H Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση από τα συμφέροντά της για τους υδρογονάνθρακες, ούτε στην Κύπρο ούτε στο Αιγαίο ούτε στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο...
Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. 

Σύμφωνα με το philenews και το ΚΥΠΕ, σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό του 2019, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ότι «ιδιαίτερα, οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε βήματα που προσπαθεί να κάνει εναντίον της χώρας μας και των Τ/κ, η Ελλάδα και ο ε/κ τομέας, οι οποίοι είναι κακομαθημένοι από την ΕΕ». 

«Σε αυτό το θέμα, μαζί με την αποφασιστικότητά μας, τις διπλωματικές μας προσπάθειες δείχνουμε και τη στρατιωτική μας δύναμη και την πολιτική μας στην ενέργεια», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι για την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται οι λεπτομερείς σεισμικές έρευνες με τα εθνικά πλοία.

«Μετά από αυτές τις σεισμικές έρευνες χρησιμοποιούμε το εθνικό μας γεωτρύπανο, τον "Πορθητή", που παραλάβαμε στις 30 Οκτωβρίου 1917, για γεωτρήσεις στα ρηχά και βαθιά θαλάσσια νερά. Μετά τον "Πορθητή" θα συμπεριληφθεί στο νηολόγιό μας και το δεύτερο γεωτρύπανό μας στις αρχές του 2019», ανέφερε...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: