10.12.18

Διάλειμμα στο «σφυροκόπημα»...



... από «Το Βήμα»...

Για πρώτη φορά μετά από περίπου τεσσερισήμισι μήνες ένα πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑτος δεν έχει άμεση... αντιπολιτευτική διάθεση και πυρά κατά Μαξίμου. Η προηγούμενη φορά που το βασικό θέμα της εφημερίδας δεν στρεφόταν ευθέως –γιατί και αυτό μπορεί να περιέκλειε αιχμές– κατά της κυβέρνησης ήταν στις 22 Ιουλίου όταν είχε τίτλο «Δάνεια 60 δισ. στο σφυρί!» και υπέρτιτλο «Προς βίαιη αναδιάρθρωση ο ιδιωτικός τομέας».

Το θέμα αναφερόταν στα σχέδια των Ελλήνων τραπεζιτών για την απαλλαγή από τα κόκκινα δάνεια τα οποία θα κατέθεταν στον Μάριο Ντράγκι. 

Την ίδια ημέρα στο δεύτερο θέμα της εφημερίδας, που ήταν και αυτό αρκετά έντονο, σε μαύρο φόντο (πλακάτο, αρνητικό) με φωτογραφία Τσίπρα γινόταν λόγος για «Πλαστό ηθικό πλεονέκτημα», με καπέλο «Τα μυστήρια μιας οικογενειακής εταιρείας» και υπότιτλο «Σιωπή για τις αποκαλύψεις – Οι περίεργες διαδρομές δικαστικών και εισαγγελέων που έκριναν την υπόθεση».

Από τότε το Βήμα είχε 19 εκδόσεις στις οποίες η κυβέρνηση έμπαινε στο στόχαστρο μέσω του βασικού θέματος, είτε άμεσα με καυστικούς τίτλους είτε, μια-δυο φορές, με δευτερεύουσες αναφορές σε θέματα σχετικά με το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή την Κυριακή, στην 20η έκδοση από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, το Βήμα έχει βασικό θέμα την εξέγερση στη Γαλλία και τις προεκτάσεις της στην Ευρώπη. 



«Στον καιρό των άκρων» ήταν ο τίτλος με φόντο τις φωτιές και τους διαδηλωτές στο Παρίσι, ενώ στον υπέρτιτλο αναφέρεται και η χώρα μας: «Ευρώπη και Ελλάδα μεταξύ οργής, απόγνωσης και αναζήτησης μέλλοντος».

Τα πρωτοσέλιδα 

Να θυμηθούμε τα 19 πρωτοσέλιδα (υπέρτιτλοι, τίτλοι και υπότιτλοι) που είχε το Βήμα από τα τέλη Ιουλίου έως και την περασμένη Κυριακή:

29 ΙΟΥΛΙΟΥ, 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ τρεις διαδοχικές εκδόσεις για το εθνικό δράμα της φωτιάς στο Μάτι, με –φυσιολογικά – ευθείες βολές για την κυβέρνηση η οποία «βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης», όπως αναφέρεται σε υπότιτλο της τελευταίας από τη σειρά των εκδόσεων για την καταστροφή.

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Το Μνημόνιο τελειώνει, αλλά τα δεσμά και η ασφυξία παραμένουν – Έξοδος με δεήσεις και απειλές. 

26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στην στρατηγική του 2014 μήπως και διασωθεί – Όμηρος του μίσους και του διχασμού. 

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Παρασκήνιο και ίντριγκες στο «Μαγειρείο» του Μαξίμου – Τελευταία ζαριά με φθηνά κόλπα.

9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Η απόβαση των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και οι σχέσεις στοργής με τον Τσίπρα – Αμερικάνικος έρωτας!

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Οι εξαγγελίες της ΔΕΘ στρώνουν τον δρόμο για τις κάλπες – Το πακέτο Μητσοτάκη και το «κόλπο» Τσίπρα – Σε έναν από τους υπότιτλους αναφέρεται: Ο Πρωθυπουργός παλεύει εναγωνίως για την κατάργηση της νέας μείωσης των συντάξεων και ετοιμάζεται να μοιράσει επιδόματα στο 1/3 των Ελλήνων.

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Εξομολόγηση Μητσοτάκη: Δεν έρχομαι ως πολιτικός μεσσίας – Αγωνίες και προσδοκίες για την επόμενη μέρα. Και σε έναν από τους υπότιτλους: Δεν παίζω το παιχνίδι Τσίπρα γιατί θα το βρω μπροστά μου.

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Θύελλα στην Αθήνα από το δημοψήφισμα-θρίλερ στα Σκόπια – Καίγεται η συμμαχία Τσίπρα-Καμμένου.

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Το διαρκές έγκλημα με τις τράπεζες – ΚΡΑΧ ανευθυνότητας και ελλείμματος εμπιστοσύνης.

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Οι τυχοδιωκτισμοί Καμμένου και η ανοχή Τσίπρα παραλύουν τη χώρα – Ακυβέρνητη πολιτεία.

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Οκτωβριανή «επανάσταση» Κοτζιά και διαρκείς προκλήσεις Καμμένου – Μέρες κρίσης για Τσίπρα.

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Σε πλήρη εφαρμογή το «δόγμα Πολάκη» από το Μαξίμου – Κάλπες με χειροπέδες.  

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Προετοιμάζουν νέο κύμα προεκλογικών πολιτικών διώξεων – Απέραντο δικαστήριο.

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Προεκλογικό πάρτι Τσίπρα – Εμπόριο ελπίδας και ψήφων.

18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Προεκλογικό κυνήγι μαγισσών από το σύστημα Μαξίμου – Στήνουν «βρώμικο ΄19».

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Η αποκαλυπτική αλληλογραφία για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ – Τα μέιλ που καίνε υπουργούς.

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Γυρίζει μπούμερανγκ η σκανδαλολογία για τον Τσίπρα – Βουλιάζουν στη λάσπη.

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: