16.12.18

Μαζική πορεία κατά του αντιμεταναστευτικού νόμου Σαλβίνι...


Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Ρώμης για να πραγματοποιήσουν πορεία υπέρ των δικαιωμάτων προσφύγων και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην...
αντιμεταναστευτική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης.

Στη διαδήλωση που διοργανώθηκε από το συνδικάτο USB και το αριστερό κίνημα Potere al Popolo (Εξουσία στον Λαό), στην οποία μετείχαν και πολλοί μετανάστες, οι μετέχοντες

«Όχι Σαλβίνι» και «στοπ στον Ρατσισμό» φώναξαν οι διαδηλωτές, ενώ αρκετοί φορούσαν κίτρινα γιλέκα τα οποία έγραφαν «Get up, stand up, for your rights» από το γνωστό τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ που ακουγόταν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

 Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας, έχει ηγηθεί μιας σκλήρυνσης της νομοθεσίας για τη μετανάστευση προκαλώντας αντιδράσεις, όπως η ανακοίνωση του ιταλικού συμβουλίου συμβουλίου προσφύγων που εξέφρασε την ανησυχία του.

Οι επικριτές καταδικάζουν, μεταξύ άλλων, το αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα και με το οποίο καθίσταται αυστηρότερη η νομοθεσία για τη χορήγηση ασύλου.

Μάλιστα, ο «νόμος Σαλβίνι» καταργεί την ανθρωπιστική προστασία για όσους αποκλείονται από το καθεστώς του πρόσφυγα αλλά δεν απελαύνονται, με αποτέλεσμα να αναμένεται να μείνουν χιλιάδες μετανάστες άστεγοι αφού διωχθούν από χρηματοδοτούμενα από το κράτος κέντρα υποδοχής.

Ο νέος νόμος θα αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων χωρίς χαρτιά στην Ιταλία και θα τους εξαναγκάσει να κρύβονται, δήλωσε στο πρακτορείο AFP διαδηλωτής με καταγωγή από την Ακτή του Ελεφαντοστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: