18.12.18

Εκπλήξεις, γκρίνιες, αναταράξεις...

Με την κυριακάτικη δημοσιοποίηση 242 υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος μιας επίπονης διαδικασίας για τη Χαριλάου Τρικούπη, η...
οποία όμως άφησε σοβαρές εκκρεμότητες, ενώ δεν αποφεύχθηκαν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής ως προς τα πρόσωπα, γκρίνιες και εσωκομματικές αναταράξεις.

Κατ’ αρχάς, σε αυτή την παρτίδα των υποψηφιοτήτων δεν περιλαμβάνονται –όπως αναμενόταν άλλωστε– τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη και πιο συγκεκριμένα οι Γ. Παπανδρέου, Ευάγγ. Βενιζέλος, Ν. Ανδρουλάκης, Γ. Καμίνης και Θ. Θεοχαρόπουλος. Για τους προαναφερθέντες, οι ανακοινώσεις προγραμματίζεται να γίνουν κάποια στιγμή μέσα στη νέα χρονιά και αφού προηγουμένως καταλήξουν οι συζητήσεις που έχει μαζί τους η Φώφη Γεννηματά.

Προς το παρόν, οι υποθέσεις των περισσοτέρων είναι ανοιχτές, όπως το ίδιο συμβαίνει με την υποψηφιότητα του Π. Χρηστίδη (ακούγεται ότι ενδιαφέρεται για την Ευρωβουλή) και της Εύας Καϊλη, που δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τις λίστες που ήδη έγιναν γνωστές, ποικίλα ερωτήματα προξένησε η απόσυρση από τα ψηφοδέλτια του Θ. Μωραΐτη, ο οποίος –αν και ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία– μερικές ώρες αργότερα από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων διευκρίνισε ότι τελικά δεν κατεβαίνει. Ο κ. Μωραΐτης έχει διατελέσει βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, είχε ακολουθήσει τον Γ. Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ και στη συνέχεια επέστρεψε στη Χαριλάου Τρικούπη, τασσόμενος στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά.

Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, είχε αποστασιοποιηθεί και ενώ η εντύπωση που είχε δοθεί ήταν ότι είχε επικεντρωθεί στην εκλογική μάχη της Αιτωλοακαρνανίας, η πραγματικότητα ήταν πως διαφωνούσε με τις στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας.

Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα προειδοποίησε ότι η παράταξη βρίσκεται σε οριακό σημείο, σημείωσε ότι «παρά τις καλές προθέσεις, δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών» και δήλωσε υπέρμαχος ενός προοδευτικού πόλου. Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω διαστάσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι. Απάντηση στον Θ. Μωραΐτη, με την οποία τον επέκρινε για την επιλογή του, έδωσε ο Π. Καμάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, με τον οποίο ανήκαν κατά το παρελθόν στην ίδια ομάδα υποστήριξης της κ. Γεννηματά.

Στις απουσίες που συζητήθηκαν, αν και χωρίς αιχμές, συγκαταλέγεται ο Δ. Καρύδης, πρώην βουλευτής Πειραιά, ενώ απορίες δημιούργησε η μη συμμετοχή του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου Σπ. Καρανικόλα. Αρκετοί νομοί μετατίθενται για την επόμενη φάση με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αρτα όπου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιπαρατέθηκαν για την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Χρ. Μέγα.

Μύλος στη Μαγνησία

Στις πλέον θορυβώδεις αντιδράσεις, στον Νομό Μαγνησίας, ο Αγγ. Αγραφιώτης, ο οποίος έμεινε εκτός ψηφοδελτίων, υπέβαλε παραίτηση από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προβαίνοντας σε βαριές καταγγελίες περί μηχανισμών και εξωθεσμικών πρακτικών. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φούλη Τσιώμου, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Αναστασίου άφησε αιχμές για συνυποψηφίους του. Επί της ουσίας, όλοι τους φωτογράφιζαν τους Ν. Χαυτούρα και Τρ. Πλαστάρα που επελέγησαν να είναι στο ψηφοδέλτιο και στους οποίους χρεώνονται δεσμοί με τη δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου. Τις φωτιές που άναψαν στον Βόλο κλήθηκε να σβήσει, αύριο, κλιμάκιο από την Αθήνα υπό τον Π. Κουκουλόπουλο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: