12.12.18

Ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή...

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, παρουσία τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησε ο...
κοινοβουλευτικός μαραθώνιος της συζήτησης του προϋπολογισμού που θα ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη με την καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία.

«Ο προϋπολογισμός του 2019 όπως και οι προηγούμενοι της κυβέρνησής μας είχαν ως έναν από τους κυριάρχους στόχους, την κοινωνική συνοχή. Σεβαστήκαμε το δημόσιο χρήμα, δεν το διασπαθίσαμε, δεν το κατασπαταλήσαμε, δεν το μοιράσαμε σε ημετέρους και κολλητούς», είπε κατά την τοποθέτησή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας και πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός εστιάζει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη μείωση των φόρων.

Αντίθετα ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη ΝΔ στηλίτευσε την πολιτική της κυβέρνησης με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και την περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και σημείωσε πως: «η κυβέρνηση ζυγίστηκε με τα προβλήματα της χώρας, μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής. Και με μόνη συγκολλητική ουσία τον πολιτικό καιροσκοπισμό, χωρίς ιδεολογικές συντεταγμένες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συζήτηση θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με κύκλους ομιλητών, ενώ θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα το προσεχές Σαββατοκύριακο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: