8.12.18

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου...













...το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία...
Αυθημερόν διαβίβασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Νωρίς...
χθες το πρωί του το παρέδωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης και το μεσημέρι διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου.

Το πόρισμα αποτελείται από δύο τόμους, συνολικά φτάνει τις 1.273 σελίδες και η Εξεταστική Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της είχε αποφασίσει να διαβιβαστεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Πάρα πολλά θέματα τα οποία έρχονται στην επιφάνεια τεκμηριώνονται και εμπλουτίζονται με στοιχεία στα επιμέρους κεφάλαια αυτού του πορίσματος, κάνουν ευρεία την αίσθηση της κοινής γνώμης, που υπήρχε εξαρχής, ότι σε αρκετούς χώρους στον πολύ κρίσιμο κοινωνικά τομέα της Υγείας υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα και ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία» τόνισε ο Ν. Βούτσης παραλαμβάνοντας τους δύο τόμους. «Επί των διαπιστώσεων δεν μπορεί κανείς να έχει διαφορετική άποψη. Από εκεί και πέρα εσείς κάνετε τις προτάσεις σας για το ζήτημα των ευθυνών και καταθέτετε την πλήρη εμπιστοσύνη σας στη Δικαιοσύνη για την παραπέρα διερεύνηση των όποιων ενδείξεων» πρόσθεσε με νόημα ο πρόεδρος της Βουλής. Μάλιστα επεσήμανε ότι οι πορισματικές αναφορές εκτείνονται και στην περίοδο μετά το 2014, δηλαδή μετά τα έτη 1997 - 2014 για τα οποία είχε δοθεί εντολή ελέγχου από την Ολομέλεια.

Η Δικαιοσύνη ελέγχει

Όσον αφορά την πορεία του πορίσματος, ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε παρά να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που ήδη έχει γίνει και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, να ενθαρρύνουμε, δηλαδή, τη Δικαιοσύνη» να κάνει ελέγχους. «Άρα δεν υπάρχει έδαφος για πολιτική εργαλειακή αντιμετώπιση στο πλαίσιο αιτιάσεων, είτε για στοχοποιήσεις είτε για υποκειμενικές λειτουργίες μελών, εν συνόλω ή εκ της πλειοψηφίας της Επιτροπής» συμπέρανε ο πρόεδρος της Βουλής. Το πόρισμα «εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού μας προς τη Βουλή να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω απ’ το χαλί και να μην μένουμε στις τυπικές παραγραφικές προθεσμίες κατά το ισχύον σύνταγμα, αλλά να υπάρχει μια ενδελεχής διερεύνηση, ανεξαρτήτως των τελικών αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων, τα οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να τα προσεγγίσει» υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης.

Από την πλευρά του ο Αντ. Μπαλωμενάκης διαβεβαίωσε ότι «όλα τα στοιχεία τα οποία παραθέτουμε μέσα στο πόρισμα είναι τεκμηριωμένα και βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία». Μαζί με τον πρόεδρο της Εξεταστικής ήταν οι βουλευτές Χάρης Τζαμακλής, Αννέτα Καββαδία και Σάκης Παπαδόπουλος.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: