14.12.18

Με τα «κίτρινα γιλέκα» στο Παρίσι ο Λαφαζάνης...


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναχωρεί το Σάββατο το πρωί για το Παρίσι, προκειμένου μαζί με μέλη και φίλους της ΛΑ.Ε και Έλληνες που μένουν στο Παρίσι να...
πάρει συμβολικά μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» που σχεδιάζονται το Σάββατο το μεσημέρι στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή η πανεργατική απεργία σε όλη τη Γαλλία, ενώ ογκώδεις και μαχητικές ήταν οι εργατικές συγκεντρώσεις σε όλες τις γαλλικές πόλεις και στο Παρίσι, στις οποίες συμμετείχαν μαζικά και πολίτες με «κίτρινα γιλέκα».

Αυτή η συμβολική πρόσμιξη και συνένωση του κόκκινου των εργατικών συνδικάτων με το κίτρινο των γιλέκων, δημιουργεί ένα εξαιρετικά δυναμικό ανατρεπτικό μείγμα που κλονίζει συθέμελα όχι μόνο τον Macron, αλλά και συνολικότερα την κατεστημένη ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων.

Πανεργατική απεργία θα επαναλάβουν τα εργατικά συνδικάτα και την Τρίτη (18/12) στη Γαλλία, ενώ στο μεταξύ πολλές ομοσπονδίες και κλάδοι εργαζομένων έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» διαρκώς εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Μεγάλες κινητοποιήσεις με «κίτρινα γιλέκα» έχουν προγραμματιστεί το Σάββατο στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στην Σκωτία αλλά και στην Ελλάδα, όπου «κίτρινα γιλέκα» θα εμφανιστούν, μετά από καλέσματα στο διαδίκτυο, στο Σύνταγμα στις 11:30 (Φιλελλήνων και Όθωνος).

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: