5.12.18

Ένα «τελευταίο σημείωμα» αφύπνισης...


...στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...

«Mιας και είμαστε εδώ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δείτε την ταινία σαν ένα τελευταίο σημείωμα αφύπνισης την ώρα που ο ναζισμός σηκώνει και πάλι κεφάλι στην Ευρώπη. Ή σαν...
ένα μικρό σημείωμα την ώρα που η ιστορία ουρλιάζει και όσοι δεν πρέπει να φορούν ωτοασπίδες, αγοράζουν τα ζευγάρια πέντε-πέντε», δήλωσε η σεναριογράφος Ιωάννα Καρυστιάνη μετά την προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η προβολή, που έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, και με την συνεργασία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, και του Ελληνικού Κύκλου Βρυξελλών. Η προβολή έγινε παρουσία του δημιουργού Παντελή Βούλγαρη και της σεναριογράφου Ιωάννας Καρυστιάνη, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Η ταινία του 2017 σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, βασίζεται στην εκτέλεση των 200 Ελλήνων πολιτικών κρατουμένων στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού από Έλληνες αντάρτες.



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από το tvxs ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: