18.12.18

«Ευρωπαϊστής με συνθήματα Μιχαλολιάκου»...


Στην αντεπίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πολιτεύεται με το...
αφήγημα του Σαλβίνι».

Σχολιάζοντας εκ νέου τα πυρά του κ. Μητσοτάκη για το Σκοπιανό και τα περί συνδιαλλαγής, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Γιατί δεν κατονομάζετε με ποιον έκανα αυτή τη συναλλαγή κ. Μητσοτάκη; Πέραν του πρωτοφανούς ολισθήματος, αυτό δείχνει και την ψεύτικη πίστη του σας στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Αυτή είναι η Ευρώπη για την οποία που αγωνιστήκατε να μείνουμε; Η ΕΕ της συναλλαγής; Αποδεικνύετε ότι είσαστε ευρωπαΐστης που πολιτεύεται με αφήγημα Όρμπαν και Σαλβίνι και με επιχειρήματα Μιχαλολιάκου. Γιατί ο κ. Μιχαλολιάκος μίλησε πρώτος για τα περί συνδιαλλαγής».

Στη συνέχεια κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της ΝΔ, απάντησε τόσο στον κ. Μητσοτάκη, όσο και στον κ. Σαμαρά και τα όσα είπε στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Μετά τον κ. Σαμαρά που θυμήθηκε την εποχή του εμφυλίου, είπατε στο συνέδριό σας “να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που πιστεύει”. Την τελευταία φορά που έγινε αυτό που λέτε, άνοιξαν τα ξερονήσια και διχάστηκε η χώρα. Κρύβουν μίσος οι αναφορές σας. Και μετά απ’ όλα αυτά έρχεστε εδώ και κουνάτε το δάχτυλο ότι δήθεν εμείς διχάζουμε και πολώνουμε γιατί έχουμε διαφορετική άποψη για εθνικά θέματα ή το πώς πρέπει να προχωρήσει η κοινωνία και η οικονομία».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη στρατηγική της έντασης που οδήγησε στην τρομοκρατική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ:

«Και με αφορμή την απαράδεκτη και απ όλους καταδικαστέα επίθεση σε έναν τηλεοπτικό σταθμό και μια εφημερίδα, έρχεστε εδώ και με κατηγορείτε ως υπεύθυνο αυτής της εξέλιξης γιατί στοχοποιήσαμε δήθεν δημοσιογράφους. Και επαναλαμβάνετε την ανοησία που ακούστηκε ότι η κυβέρνηση είναι ηθικός αυτουργός της τρομοκρατίας. Είχαμε να ακούσουμε αυτή την άθλια κατηγορία από τότε που κάποιοι ακραίοι μέσα στο κόμμα σας κατηγορούσατε τον Α. Παπανδρέου ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη, τη δεκαετία του 80. Και ήρθατε να αναπαράξετε αυτή την αθλιότητα τώρα εδώ. Το σκεπτικό σας είναι ότι οποίος ασκεί πολιτική κριτική ή κατηγορεί κάποιον με πολιτικούς όρους, τότε στοχοποιεί και οπλίζει τα χέρια των τρομοκρατών. Με το σκεπτικό αυτό, τότε θα έπρεπε πολλοί από το κόμμα σας να είναι οι ηθικοί αυτουργοί των επιθέσεων στον κ. Φλαμπουράρη που του καίνε το σπίτι κάθε τρεις εβδομάδες, γιατί τον κατηγορούσαν για το πόθεν έσχες του. Αυτή είναι μια απίστευτα ολισθηρή αντίληψη που πρέπει να αποσύρετε από τον πολιτικό διάλογο».

Στη συνέχεια έστρεψε εκ νέου το βλέμμα του στη συμφωνία των Πρεσπών και απαντώντας στα περί εθνικών υποχωρήσεων υπογράμμισε: «Έχετε αλλάξει θέση πολλές φορές για το Μακεδονικό. Και είναι σαφές πως η αντίθεσή σας με τη συμφωνία είναι προσχηματική γιατί δεν θέλετε να διασπάσετε το κόμμα σας λόγω των διαφορετικών απόψεων. Και θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: