18.12.18

Η θρυαλλίδα της πόλωσης...

Η κατηγορηματική και απόλυτη καταδίκη από την πλευρά της «Εφημερίδας των Συντακτών» της βομβιστικής ενέργειας κατά των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» είναι αυτονόητη. Εξίσου αυτονόητη είναι και η...
ολόπλευρη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας, σε όλους τους εργαζόμενους και στα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που επλήγησαν.

Το οξυγόνο της δημοκρατίας βρίσκεται στην ελευθερία του Τύπου, στη διαφορετικότητα των απόψεων, των ιδεών και των προτάσεων, στην κριτική από κάθε και προς κάθε κατεύθυνση. Καρδιά της δημοκρατίας είναι η δημοσιότητα, δηλαδή η ενημέρωση. Οταν πλήττεται ένα μέσο ενημέρωσης, πλήττεται η καρδιά της δημοκρατίας.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΜΜΕ γίνονται στόχος κάθε είδους υπονομευτών της δημοκρατίας. Το φαινόμενο άλλωστε δεν είναι ελληνικό, είναι διεθνές. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ που έχουν γίνει στόχος βίαιων και τρομοκρατικών ενεργειών. Στον κατάλογο όσων έχουν υποστεί αυτές τις ενέργειες συγκαταλέγονται πρόσωπα, κόμματα, επιχειρήσεις, ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες, θεσμοί.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, αυτή η πραγματικότητα μας συνοδεύει σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο η συσσωρευμένη πείρα όλων είναι τόσο μεγάλη, ώστε να μην επιτρέπονται αντιδράσεις εν θερμώ και κάθε είδους καιροσκοπισμοί.

Ειδικά τώρα που η χώρα έχει βγει από μια περίοδο οχτώ χρόνων σκληρής μνημονιακής πολιτικής, κατά τη διάρκεια της οποίας η ανέχεια και η αγανάκτηση των πολιτών έφτασε στα όριά της. Ειδικά τώρα που έχουμε μπει ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και συνεπώς οδεύουμε στην κορύφωση των δημοκρατικών λειτουργιών με την έκφραση της λαϊκής θέλησης.

Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν είναι αφελής για να πιστέψει ότι τα φαινόμενα βίας -μικρά ή μεγάλα- που εμφανίστηκαν με όλες τις κυβερνήσεις έχουν ως φυσικό ή ηθικό αυτουργό κάποιο κόμμα, πέρα από τα φασιστικά. Πόσο μάλλον ένα κυβερνητικό κόμμα.

Γι' αυτό και όσοι επιχείρησαν χθες έμμεσα ή άμεσα να χρεώσουν στην κυβέρνηση την ευθύνη του ηθικού αυτουργού της βομβιστικής ενέργειας, ανάμεσά τους και η ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ, δεν διέπραξαν απλώς ατόπημα. Ουσιαστικά βρέθηκαν από την πλευρά όσων ανάβουν τη θρυαλλίδα της ακραίας, τυφλής και βαθύτατα διχαστικής πόλωσης, η οποία αποτελεί εξίσου εκρηκτικό υλικό στα θεμέλια της δημοκρατίας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: