5.12.18

Υπό... παρακολούθηση ο Σταύρος...


Το Μαξίμου εδώ και καιρό διαβεβαιώνει εντός και εκτός ότι η πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή υπάρχει. Μάλιστα, στα «μαθηματικά» των Πρεσπών οι κυβερνητικοί περιλαμβάνουν τον...
Θανάση Θεοχαρόπουλο, την Κατερίνα Παπακώστα, αλλά και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού –τη εξαιρέσει του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού που λένε «όχι» και «καλοβλέπουν» προς ΝΔ μεριά.
 Ωστόσο, το χθεσινό «φάλτσο» Ζάεφ, που προκάλεσε την έντονη ελληνική αντίδραση και την αναδίπλωση της πΓΔΜ, έφερε στην επιφάνεια κάποια νέα σενάρια που μπορεί να ανατρέπουν ή, τελοσπάντων, να τροποποιούν τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου: συγκεκριμένα, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον τελούν με το βλέμμα στραμμένο στον Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς ο αρχηγός του Ποταμιού γνωρίζει πως αν θελήσει να επιβάλει κάποιους όρους στο πολιτικό παιχνίδι, τώρα… είναι η ώρα του: με άλλα λόγια, το σενάριο να θέσει ως προϋπόθεση ο Σταύρος Θεοδωράκης την προκήρυξη εκλογών για να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ανάγκαζε τον πρωθυπουργό να αλλάξει τον σχεδιασμό του, προκειμένου να μην μείνει «στον αέρα» η επίλυση του Μακεδονικού.
 Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, οι κινήσεις και η κάθε λέξη του επικεφαλής του Ποταμιού έχουν ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι καιροί είναι… πονηροί.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: