12.12.18

Μέι: Μην τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου...

ΒΙΝΤΕΟ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία μετά τους αποτυχημένους ελιγμούς της Τερέζα Μέι για το Brexit, καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής 1922 ανακοίνωσε ότι έχουν κατατεθεί οι...
48 επιστολές που ήταν απαραίτητες προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες πρότασης μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, η οποία προέβη το πρωί σε δηλώσεις από την Ντάουνινγκ Στριτ.

«Προσπάθησα πάντα να βλέπω το συμφέρον της χώρας μας και να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα το απόγευμα θα πήγαινα και στο Δουβλίνο να μιλήσουμε για τη συμφωνία. Αλλά σήμερα θα μείνω εδώ για την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την πρόταση μομφής εναντίον μου. Η αλλαγή στην ηγεσία του κόμματός μου αυτή τη στιγμή, δεν είναι καλή ιδέα. Το να τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου, δεν θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα. Θα ήθελα να εστιάσουμε στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας. Θέλουμε να χτίσουμε μία χώρα που δουλεύει για όλους. Στόχος μου ήταν να φέρω το Brexit το οποίο οι πολίτες ψήφισαν και είμαι έτοιμη να τελειώσω τη δουλειά» σημείωσε η πρωθυπουργός.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως επιτροπή 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι χθες Τρίτη συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

"Ξεπεράστηκε το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής για την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος", διευκρίνισε ο Μπρέιντι.

Σύμφωνα με τον σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα από τις 6 έως τις 8 το βράδυ (ώρα Βρετανίας).

Όπως ανακοίνωσε η Μέι θα μιλήσει στα μέλη της επιτροπής 1922 στις 5 το απόγευμα (ώρα Βρετανίας) προσθέτοντας ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θέλει να επιλύσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.




"Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά και μια ανακοίνωση θα εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό απόψε", δήλωσε ο Μπρέιντι.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της.

Όπως παρατηρεί ο Guardian παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης της Μέι ακόμα και αν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στην περίπτωση κατά την οποία εκτιμήσει ότι ο αριθμός του βουλευτών που την καταψήφισαν είναι σημαντικός.

Την πληροφορία για τις 48 επιστολές είχε μεταδώσει το βράδυ της Τρίτης το BBC προσθέτοντας ότι σήμερα θα υπάρξει και συνάντηση του Γκρέιαμ Μπρέιντι με την Τερέζα Μέι...

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: