2.12.18

FT: Η ΕΕ σχεδιάζει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης...












...fake news ενόψει ευρωεκλογών...

Δεκατέσσερα κράτη της ΕΕ αναζητούν τρόπους να σταματήσουν τη διάδοση των ψευδών ειδήσεων - ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών-, που...
αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας παραπληροφόρησης, υποκινούμενης από τη Ρωσία ή άλλες εχθρικές δυνάμεις, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πακέτο μέτρων αναμένεται να τεθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη σύνοδο κορυφής του επόμενου μηνός και ανταποκρίνεται στους φόβους ότι οι εκλογές του Μαΐου θα μπορούσαν να είναι τρωτές στην ψευδή ενημέρωση εξαιτίας ενός συνδυασμού μειωμένης προσέλευσης, χαμηλής αναγνώρισης των υποψηφίων και ψήφου διαμαρτυρίας. Ωστόσο, η ιδέα είναι δυνατόν να εγείρει ερωτήματα από χώρες της ΕΕ ως προς το κατά πόσον είναι εφικτή και ως προς την πιθανή επίπτωση στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. «Τα κράτη-μέλη που δεν είχαν ιδιαίτερα δεσμευτεί σ’ αυτό το ζήτημα δεσμεύονται περισσότερο», δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης αναφερόμενος στις προσπάθειες κατά της παραπληροφόρησης. «Αλλά υπάρχουν ευαισθησίες» σημείωσε. Το πακέτο που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους τελευταίους έξι μήνες επιχειρεί να συνδυάσει τις προσπάθειες των κρατών-μελών να απομακρύνουν και να αντικρούσουν τις ψευδείς ιστορίες.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: