13.12.18

Ο ΔΟΜ αναλαμβάνει τις δομές ασυνόδευτων ανηλίκων της PRAKSIS...


Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναλαμβάνει από 1 Ιανουαρίου τις δομές ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργεί σήμερα η PRAKSIS, διπλασιάζοντας τη...
δυναμική των θέσεων των δομών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου.

Η κ. Φωτίου ανακοινώνει τη δέσμευση του υπουργείου και του ΔΟΜ ότι θα απορροφηθεί η πλειονότητα των εργαζομένων που διαθέτουν τα προσόντα και των οποίων οι συμβάσεις δεν θα ανανεωθούν από την PRAKSIS και ευχαριστεί την οργάνωση για τη συνεργασία.

Όπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», η PRAKSIS ανακοίνωσε στους εργαζόμενους στα τέλη Νοεμβρίου και δημοσίως την Τετάρτη ότι από 1η Ιανουαρίου αναστέλλει τη λειτουργία 11 δομών ασυνόδευτων ανηλίκων, επικαλούμενη καθυστερήσεις στην εκταμίευση των δόσεων από το Εθνικό Πρόγραμμα Μετανάστευσης, Ασύλου και Ενταξης.

Πηγές των υπουργείων Οικονομίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωναν χτες στην "Εφ.Συν." ότι θα καταβαλλόταν κάθε προσπάθεια για να μη μείνουν στο δρόμο κανείς ασυνόδευτος ανήλικος και κανένας εργαζόμενος.

Δεν έχει γίνει γνωστό με ποιες συμβάσεις εργασίας θα εργαστούν στις δομές υπό το ΔΟΜ οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους σήμερα συνάπτουν μηνιαίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αν και, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κ. Φωτίου, ο ΔΟΜ αναλαμβάνει τις δομές σε Γλυφάδα, Κυψέλη Ι, Κυψέλη ΙΙ, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ίλιον, Εξάρχεια, Χαλάνδρι και Πεντέλη, στις οποίες σήμερα φιλοξενούνται 124 ανήλικοι. Η δυναμική των ξενώνων θα φτάσει τις 240 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν πλήρως σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το Εθνικό Πρόγραμμα Μετανάστευσης, Ασύλου και Ενταξης.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το εθνικό πρόγραμμα AMIF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης).

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: