18.12.18

Τσίπρας vs Μητσοτάκη και στα social media

Η προεκλογική περίοδος έχει έστω και άτυπα ξεκινήσει, μιας και το 2019 είναι έτος εκλογικό, με τρεις αναμετρήσεις να έρχονται και να πολώνουν το πολιτικό κλίμα.

Κάτι τέτοιο έχει ήδη διαφανεί από τις...
ομιλίες αλλά και παρουσίες του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος έδωσαν το στίγμα τους σε ομιλίες το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο μεν με ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και ο δε με δύο ομιλίες (στην έναρξη και στο κλείσιμο) στο συνέδριο του κόμματός του.

Και μπορεί τα κομματικά ακροατήρια να είναι πιστά, ένθερμα και ενθουσιώδη, η «μάχη» ωστόσο της πολιτικής επικράτησης κρίνεται κυρίως έξω από αυτά, για παράδειγμα σε μία άλλη πραγματικότητα, την ψηφιακή, και πιο συγκεκριμένα στα πανίσχυρα social media.

Σε αυτά λοιπόν, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν ακόμα μία «μάχη», αυτή των views, των πόσων ανθρώπων δηλαδή παρακολούθησαν τις ομιλίες.

Εκεί, όπως φαίνεται από τα επίσημα προφίλ τους, ο Αλέξης Τσίπρας νικάει κατά κράτος, καθώς στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν 92 χιλιάδες προβολές, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έφτασε αυτό τον αριθμό ούτε αθροιστικά, αφού την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο παρακολούθησαν μέσω Facebook 40 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ εκείνη που σήμανε το τέλος των διαδικασιών παρακολούθησαν 29 χιλιάδες άνθρωποι...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: