12.1.19

Δείξε μου τον φίλο σου...











Η κουτοπονηριά και η διγλωσσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μείζονα ζητήματα, όπως το...
Μακεδονικό, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά κατά τη διήμερη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Υπάρχει όμως ένα ακόμη πρόσωπο που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο. Πρόκειται για τον στενό σύμμαχό του στην Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος μάλιστα φιλοδοξεί να ηγηθεί και της Κομισιόν και να χειριστεί κρίσιμα πολιτικά ζητήματα.

Είναι ο Χριστιανοκοινωνιστής από τη Βαυαρία, που έχει προτείνει μια «τελική λύση» για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, που ζητούσε την αποβολή της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, που ήταν υπέρ του Grexit, που υποστήριζε ότι το πρόβλημα των Ελλήνων είναι ο «κομμουνιστής πρωθυπουργός» τους, που υποστήριζε ότι η ελάφρυνση χρέους θα έπρεπε να δοθεί αφού έχανε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης ο πολιτικός που συναγελάζεται με τον ακροδεξιό Όρμπαν και δίνει χώρο στις ακροδεξιές τάσεις εντός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ ταυτόχρονα υποκριτικά κατακρίνει τον λαϊκισμό.

Οι ομοιότητές του με τον αρχηγό της ΝΔ δεν εξαντλούνται μόνο στην ακραία ρητορική, αλλά όπως φαίνεται και στη διγλωσσία, που χρησιμοποιεί για το Μακεδονικό και η οποία επίσης αποκαλύφθηκε δημόσια. Άλλα είπε στους Ευρωπαίους δημοσιογράφους και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που είναι με θέρμη υπέρ της Συμφωνίας και άλλα απευθυνόμενος στους Έλληνες για να υποστηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να μην τον «αδειάσει», όπως έκανε η Μέρκελ.

Ο Βέμπερ έσπευσε να διαψεύσει τις δηλώσεις του στο Euractiv, όπου ομολογούσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει τη «θέση αρχής» για συμβιβαστική λύση στο Μακεδονικό. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως ποτέ δεν συζητήθηκε το Μακεδονικό με τους δημοσιογράφους. Το Euractiv απάντησε με δημοσιοποίηση του ηχητικού της συζήτησης, αποκαλύπτωντας το ψέμα και την υποκρισία του Βέμπερ. Είναι ενδεικτικό πως μιλώντας στους Ευρωπαίους δημοσιογράφους αναφερόταν στη γειτονική χώρα με τον όρο «Μακεδονία», ενώ στη διάψευση, που απευθυνόταν στους Έλληνες, την αποκάλεσε FYROM (ΠΓΔΜ).

Όπως ακριβώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατυπώνει θεωρίες περί ανταλλαγής της Συμφωνίας με τις συντάξεις και 4ου Μνημονίου, αλλά μπροστά στη Μέρκελ της ξεχνά, όπως κηρύσσει «ανένδοτο αγώνα» στην Ελλάδα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά στους Ευρωπαίους δηλώνει πως θα την αποδεχτεί και δεν θα την αμφισβητήσει, έτσι και ο Μάνφρεντ Βέμπερ λέει άλλα στο ευρωπαϊκό ακροατήριο και άλλα στο ελληνικό, καταδικάζει την υποκρισία αλλά υποκρίνεται, απορρίπτει τον λαϊκισμό αλλά τον «ασπάζεται». Φαίνεται πως οι φίλοι ταιριάζουν σε όλα... και στην κουτοπονηριά.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: