17.1.19

«Πλήρωσα εταιρεία για να νοθεύσει δημοσκοπήσεις...



...υπέρ του Τραμπ»...

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι μετανιώνει για την "τυφλή εμπιστοσύνη" που έδειχνε στον πελάτη του, απαντώντας σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος πλήρωσε μια εταιρεία τεχνολογίας για...
να νοθεύσει τα αποτελέσματα διαδικτυακών δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές του 2016.

Με ανάρτησή του στο Twitter o Μάικλ Κόεν αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ αυτό της εφημερίδας που υποστηρίζει ότι η εταιρεία έλαβε 50.000 δολάρια για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

"Όσο για το άρθρο της WSJ σχετικά με τη νόθευση δημοσκοπήσεων, αυτό που έκανα έγινε υπό τις οδηγίες και για αποκλειστικό όφελος του @realDonaldTrump @POTUS (σ.σ. του προέδρου των ΗΠΑ). Ειλικρινά μετανιώνω για την τυφλή εμπιστοσύνη μου σε έναν άνθρωπο που δεν την άξιζε", ανέφερε.

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε φυλάκιση τριών ετών για παραβίαση χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας και για άλλες κατηγορίες. Καμία από αυτές όμως δεν σχετίζεται με τη συνεργασία του με την εν λόγω εταιρεία.

Ο Τζον Γκότζερ, ο επικεφαλής της εταιρείας, είπε στην εφημερίδα ότι ο Κόεν του κατέβαλε σε μετρητά ένα ποσό μεταξύ 12-13.000 δολαρίων στις αρχές του 2015. Τα χρήματα αυτά ήταν μόνο ένα μέρος από το συνολικό ποσό των 50.000 δολαρίων που έπρεπε να λάβει επειδή βοήθησε τον δικηγόρο του Τραμπ να νοθεύσει τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις υπέρ του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα. Ο Γκότζερ υποστηρίζει ότι δεν έλαβε ποτέ τα υπόλοιπα χρήματα, ωστόσο ο Κόεν, στις αρχές του 2017, έλαβε αποζημίωση ύψους 50.000 δολαρίων από τον Τραμπ και την εταιρεία του για τη δουλειά που έκανε, σύμφωνα με ένα κυβερνητικό έγγραφο αλλά και μια μη κατονομαζόμενη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο νυν προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, ο Ρούντι Τζουλιάνι, είπε ότι η πληρωμή των 50.000 δολαρίων στον Κόεν αποδεικνύει ότι ο πρώην νομικός σύμβουλος του Τραμπ ήταν "εντελώς αναξιόπιστος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: