21.1.19

«Δεν υφίσταται θέμα ένταξης στο Ποτάμι»...



Δήλωση Θεοχαρόπουλου στην ΕΦΣΥΝ...

Δεν υφίσταται θέμα ένταξης στο Ποτάμι, δήλωσε στην efsyn.gr ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφορικά με τα...
σχετικά σενάρια που κυκλοφόρησαν το πρωί.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να σημειώσει ότι με τον Σταύρο Θεοδωράκη βρίσκονται στον ευρύτερο κοινό χώρο, ωστόσο -όπως είπε- αυτό δεν σημαίνει ότι επιβεβαιώνονται οι σχετικές φήμες ότι θα προσχωρήσει το κόμμα της Σεβαστουπόλεως.

«Αυτή την εβδομάδα ασχολούμαστε με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Τα σενάρια περί προσχώρησης του Θ. Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι ανακινήθηκαν μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά και τη δήλωση του Γρ. Ψαριανού (ΣΚΑΪ) ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Θεοχαρόπουλο πέμπτο βουλευτή του Ποταμιού» (βλ. «Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Αμυράς, χωρίς Κ.Ο. το Ποτάμι»).

Επικοινωνία Θεοχαρόπουλου - Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», αργά χθες βράδυ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

Ο λόγος -ως γνωστόν- ήταν η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις, που έφεραν αναταράξεις στο κοινό εγχείρημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με επίκεντρο το Μακεδονικό. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου με συνέντευξή του στην «Εφ. Συν.» το Σαββατοκύριακο είχε δηλώσει -μεταξύ άλλων- για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. Σε αυτή την περίπτωση, το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα».  

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ είχε αναφερθεί στο Γιώργο Παπανδρέου, χαιρετίζοντας τη στάση του για το Μακεδονικό υπογραμμίζοντας: «Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί έναν συμβιβασμό και η ΔΗΜΑΡ μένει σταθερή στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού, που από την πρώτη στιγμή κράτησε σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα.

«Για εμάς αυτή είναι η πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των εθνικών συμφερόντων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο», τόνισε, θυμίζοντας τα λόγια του Λεωνίδα Κύρκου το 1993 και του Μιχάλη Παπαγιαννάκη έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά και τη θετική στάση του Σταύρου Θεοδωράκη με το Ποτάμι, των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς του Σπύρου Λυκούδη, καθώς και του Γιώργου Παπανδρέου, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: