23.1.19

«Γιατί χειροκροτήσαμε τον Δένδια»...



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, απέδωσε τιμή στον Νίκο Δένδια στην Βουλή. Αφορμή η σφοδρή επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κατά της Χρυσής Αυγής. 

Ο Νίκος Ξυδάκης, ανεβαίνοντας στο βήμα, εξήγησε...
τους λόγους για τους οποίους οι βουλευτές της κυβέρνησης χειροκρότησαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας

«Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να ξεκινήσω αποδίδοντας τιμή στον Νίκο Δένδια, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Αυθορμήτως χειροκρότησα εγώ και όλοι οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, διότι εκείνη τη στιγμή η Δημοκρατία στάθηκε απέναντι στους αρνητές, στους εχθρούς της, στους υπόδικους για εγκληματική οργάνωση και σε όλο τον εσμό των μαχαιροβγαλτών, οι οποίοι προχθές Κυριακή πολιορκούσαν την Βουλή για να την καταλάβουν και να καταλύσουν τον κοινοβουλευτισμό».

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο Νίκος Ξυδάκης χρησιμοποίησε ακόμη πιο σκληρό λόγο για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Ελπίζω, λοιπόν, με αυτή τη δήλωση του Νίκου Δένδια να εκπροσωπείται και κάποιο άλλο μέρος των βουλευτών της μείζονος αντιπολίτευσης, εχέφρονες βουλευτές, οι οποίοι μπορούν να καταλάβουν ότι σε αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή, δεν κάνουμε μία παράσταση με οξύτατες, βαριές εκφράσεις: Εφιάλτες, προδοσίες, απειλές για το αστικό καθεστώς, για να φτιάξουμε ένα βιντεάκι για το τοπικό YouTube.

Θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2019 και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε τα επιχειρήματά μας, τα προγράμματα, τις φυσιογνωμίες. Όμως, ένα μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής, δεν έχουμε δικαίωμα να το παραδώσουμε στο παρα-εθνικιστικό underground».


Δεν υπάρχουν σχόλια: