12.1.19

Περί καρέκλας...


«Το λέμε από καιρό. Θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να...
ξεκολλήσει τον κύριο Τσίπρα και τον θίασό του από τις καρέκλες τους». Σε αυτό το θλιβερό συμπέρασμα κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης, φευ, όμως, το μοναδικό εξειδικευμένο συνεργείο που ξεκολλούσε μέσα σε μια νύχτα πρωθυπουργούς από τις καρέκλες τους, το διάσημο εκείνο "Παπαδόπουλος και CIA", που όχι μόνο τους ξεκολλούσε από τις καρέκλες, αλλά τους έκλεινε σε μπουντρούμια και τους «έγδερνε» και από πάνω -όπως διακαώς επιθυμεί να πράξει και ο αρχαιολάτρης κ. Άδωνις-, αυτό το μοναδικό, διάσημο συνεργείο έπαψε προ καιρού πλέον να λειτουργεί.

Έτσι, το απευκταίον έγινε πραγματικό και η χώρα μας -αν δεν ήταν για τα θαύματα της δημοκρατίας- θα κινδύνευε να γίνει ρεζίλι διεθνώς. Διότι, όταν η πρωθυπουργός της Γερμανίας κ. Ά. Μέρκελ στην επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα έφτανε στο Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας μην μπορώντας να ξεκολλήσει από την καρέκλα, θα αντιμετώπιζε, όπως καταλαβαίνετε, τεράστιο πρόβλημα στο θέμα της υποδοχής! Καθιστός δεν θα είχε πρόβλημα. Όταν όμως στεκόταν όρθιος, σύμφωνα με τη θεωρία του κυρίου Αδώνιδος, θα κουβαλούσε μαζί και την καρέκλα του!

Ευτυχώς, χάρη στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει «κολλήσει» στην καρέκλα επειδή τον ψήφισε για μια τετραετία ο ελληνικός λαός, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να διαψεύδει το κοινότοπο, χυδαίο ρητορικό σχήμα της μεταφοράς που κατά κόρον χρησιμοποιούν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ.! Και πού είσαι ακόμα! Όταν με το καλό γίνουν στην ώρα τους οι εκλογές και ο Τσίπρας κληθεί να παραδώσει «ευγενώς» και πάλι την «καρέκλα» στον εαυτό του, τότε να δούμε ποιο «εξειδικευμένο συνεργείο» θα τους σώσει!

Μουσικές καρέκλες είναι αυτές! Στο τέλος του παιχνιδιού κάποιοι μένουν στην «απέξω»! Τρία χρόνια τώρα η βελόνα είναι κολλημένη και το μόνο που ακούμε είναι το υστερικό «εκλογές, εκλογές, εκλογές εκλογές, εδώ και τώρα...». Μια ομαδική, κομματική ψυχανάλυση δεν θα έβλαπτε.

Τζίνα Πολίτη

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: