12.1.19

Ποτάμι με άγρια ρεύματα...














Διαλυτικά φαινόμενα παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο Ποτάμι με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η...
εξαμελής κοινοβουλευτική ομάδα είναι τριχοτομημένη όσον αφορά το Μακεδονικό, καθώς ο Σπύρος Δανέλλης έχει ξεκαθαρίσει τη θετική στάση του, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς την αρνητική τους, ενώ τρεις παραμένουν ακόμη στο «ίσως», δηλαδή θετικοί υπό προϋποθέσεις (Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης).

Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται εκ νέου από τη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι και το σενάριο της ψήφου εμπιστοσύνης. Ο Σπ. Δανέλλης τάσσεται υπέρ της ψήφου στην κυβέρνηση αν συνδεθεί με το Μακεδονικό, ωστόσο η ηγεσία διαμηνύει ότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι χωρίζουν οι δρόμοι του βουλευτή με τη Σεβαστουπόλεως.

Την Παρασκευή ο κ. Δανέλλης επανέλαβε την πρόθεσή του, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει κάποια τελική απόφαση. «Ολα είναι ρευστά. Δεν είναι δεδομένο ότι θα δώσω, είναι βαρύ και δύσκολο το δίλημμα αν τεθεί, αλλά ο καθένας θα αποφασίσει εκείνη τη στιγμή με βάση τη συνείδησή του και αυτό θα εισηγηθώ στο κόμμα μου», είπε σε σειρά συνεντεύξεών του και εξήγησε, αναφερόμενος στο σενάριο άρσης της εμπιστοσύνης των ΑΝ.ΕΛΛ. στην κυβέρνηση: «Οσοι θέλουν να είναι συνεπείς με την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια εθνικά συμφέρουσα συμφωνία, δεν έχουν παρά να κάνουν την -ανορθόδοξη- επιλογή, το να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για ένα εθνικό θέμα».

Πάντως ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, ξεκαθάρισε δημόσια (News 24/7) ότι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, καθώς το Ποτάμι δεν σκοπεύει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα το συζητήσουμε με τον κ. Δανέλλη για να λάβουμε μια κοινή απόφαση», είπε, διαφορετικά θα τεθεί εκτός κόμματος.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: