21.1.19

Οι «τολμηροί» μιλούν για το «Μακεδονικό»...

Μπορεί να απειλείται η ίδια η ύπαρξη πλέον του Ποταμιού, που βλέπει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα να σπαράσσεται με αφορμή την στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών, η...
Σεβαστουπόλεως όμως δεν το βάζει κάτω. Αντίθετα, καλεί σήμερα Δευτέρα σε μία ‘τολμηρή’ εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, με θέμα : «Μακεδονικό : Η συζήτηση που δεν έγινε».

Εκεί, θα βρεθούν διπλωμάτες, διακεκριμένοι επιστήμονες και άνθρωποι που έχουν καταπιαστεί επί δεκαετίες με το ‘Μακεδονικό’, προκειμένου να επιχειρήσουν να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων από το πώς αντιμετώπισαν στα χρόνια της πρωθυπουργίας τους το θέμα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής, ως το γιατί η Ρωσία και η Τουρκία προσπαθούν να μπλοκάρουν τη λύση του προβλήματος, αν αναγνωρίζει η Συμφωνία των Πρεσπών «Μακεδονικό έθνος» και τι θα συμβεί αν η ελληνική Βουλή δεν εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, ξεχωρίζουν οι πρέσβεις επί τιμή Αριστείδης Αγαθοκλής και Δημήτρης Μοσχόπουλος, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, οι ακαδημαϊκοί Ιωάννης Αρμακόλας, Θάνος Βερέμης, Αλέξης Ηρακλειδής, Μαριλένα Κοππά, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Σταθόπουλος, Δημήτρης Ψυχογιός και Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, οι δημοσιογράφοι Πάσχος Μανδραβέλης, Τάσος Τέλλογλου και Μιχάλης Μητσός, ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης κ.α.

Ενδεικτικό του τι μέλλει να γίνει στην εκδήλωση που συντονίζει ο Παύλος Τσίμας, είναι το ‘σλόγκαν’ του Ποταμιού : «Εδώ μιλούν οι τολμηροί»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: