16.1.19

Κουτσούμπας: Γι' αυτό καταψηφίζουμε την κυβέρνηση...

Βαρύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, κατά...
την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε σε μία σειρά τους λόγους για τους οποίους πρόκειται να καταψηφίσει την κυβέρνηση, στη σχετική ψηφοφορία. Πιο συγκεκριμένα, ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι «καταψηφίζουμε την κυβέρνηση» επειδή:

⇒ «συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων» με βάση τα μνημόνια

⇒ «με θράσος καλεί σε προοδευτική συμπαράταξη» ενάντια σε «νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρώπης», ενώ «η ίδια έχει εφαρμόσει» νεοφιλελεύθερη πολιτική

⇒ «κρύβει» ότι πίσω από τις πολιτικές λιτότητας της Ευρώπης, «κρύβονται συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων»

⇒ «αναλαμβάνει τον ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ» στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, εμπλέκοντας την Ελλάδα

⇒ «μετατρέπει την Ελλάδα σε αλυσίδα» αμερικανικών και ΝΑΤΟικών βάσεων.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών να αλυσοδέσει τους λαούς στην πολιτική του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, έκανε λόγο για μία «κατάπτυστη συμφωνία», την οποία «θα πληρώσουν ακριβά οι λαοί των Βαλκανίων» και πρωτίστως ο ελληνικός λαός.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κυβερνητική συνεργασία που είχε με το «ακροδεξιό μόρφωμα» των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «έδωσε αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς πολιτικής».

Απευθυνόμενος προς τους αξιωματούχος της κυβέρνησης, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «προσπαθείτε να κάνετε το “μαύρο άσπρο”», καθώς και ότι «εφαρμόσατε μέχρι κεραίας» το σύνολο των μνημονιακών δεσμεύσεων.

«Τίποτα δεν θα αλλάξει στη μεταμνημονιακή εποχή», κατέληξε στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΚΚΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: